Rīgas domes amatpersonu neizdarības dēļ tiek traucēta nodokļu nomaksa

Jau vairākas dienas Finanšu ministrijā (FM) un Valsts ieņēmumu dienestā (VID) tiek saņemtas sūdzības no nodokļu maksātājiem par to, ka Rīgas domes atbildīgo dienestu neizdarības dēļ tiek būtiski traucētas iedzīvotāju nodokļu nomaksas iespējas.

FM un VID saņem nodokļu maksātāju sūdzības par autotransporta novietošanas ierobežojumiem pie VID ēkas Rīgā, Mazā Nometņu ielā 39. Pie VID ēkas uz brauktuves šobrīd ir liels sniega daudzums un kopš pagājušās nedēļas izvietotas pagaidu ceļazīmes, kas aizliedz transportlīdzekļu apstāšanos un novietošanu stāvēšanai.

Šāda situācija būtiski apgrūtina VID nodokļu maksātāju piekļuvi ēkai un rada klientu neapmierinātību.

FM vērš Rīgas domes atbildīgo amatpersonu uzmanību uz būtiskiem traucējumiem neizvestā sniega dēļ un lūdz sniegt skaidrojumu par esošo situāciju, kā arī informēt par plānotajiem pasākumiem, lai nodrošinātu un neierobežotu VID nodokļu maksātāju brīvu piekļuvi ēkai.

Atsaucoties uz Rīgas domes vicemēra Aināra Šlesera skaļo paziņoju šā gada 2. februārī par to, ka viņš sola triju dienu laikā izvest uzsnigušo sniegu ārā no galvaspilsētas, ir izrādījies tukšs paziņojums un neizpildīts solījums pilsētas iedzīvotājiem. Cerams, ka atbildīgās amatpersonas nekavējoties paveiks visus nepieciešamos darbus, lai VID klienti varētu netraucēti piekļūt dienesta klientu apkalpošanas nodaļai, lai nomaksātu nodokļus.

Ekonomika

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais