SVF atbalsta kārtējās aizdevuma daļas sniegšanu Latvijai

17. februārī Vašingtonā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valde atbalstīja starptautiskā aizdevuma kārtējās daļas - 200 miljonu eiro (140 miljonu latu) - sniegšanu Latvijai.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis, finanšu ministrs Einars Repše (JL) uzsvēris, ka šis SVF lēmums kārtējo reizi ir kā atzinīgs novērtējums Latvijas paveiktajam krīzes pārvarēšanā. Tas nozīmējot, ka starptautiskajā arēnā Latvijas reitingi sāk atgūties un investoru uzticība atjaunojas.

Pēc Repšes domām, tāpēc ļoti svarīgi šobrīd turpināt darbu pie iesākto reformu īstenošanas.

Jau ziņots, ka Latvija no starptautiskajiem aizdevējiem šogad plānojusi saņemt 2,7 miljardus eiro (1,89 miljardus latu), kas ir krietni mazāk nekā iepriekš prognozētie četri miljardi eiro (2,8 miljardi latu).

Tiek plānots, ka Eiropas Komisija (EK) šogad Latvijai sniegs atbalstu 700 miljonu eiro (490 miljonu latu) apmērā, bet SVF piešķirs 500 miljonus eiro (350 miljonus latu).

Ziemeļvalstis - Zviedrija, Dānija, Somija, Norvēģija un Igaunija - kopumā piešķirs vienu miljardu eiro (0,7 miljardus latu).

Pasaules Banka Latvijai piešķirs 200 miljonus eiro (140 miljonus latu), bet Čehija, Polija un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) - 300 miljonus eiro (210 miljonus latu).

Savukārt 2011.gadā EK Latvijai aizdos 200 miljonus eiro, Ziemeļvalstis piešķirs 900 miljonus eiro (630 miljonus latu), bet SVF - 400 miljonus eiro (280 miljonus latu).

Līdz šim Latvija jau ir saņēmusi atbalstu 3,3 miljardu eiro (2,3 miljardu latu) apmērā.

Svarīgākais