Dombrovskis patlaban neredz pamatu valsts budžeta grozījumiem

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) patlaban neredz pamatu šā gada valsts budžeta grozījumu veikšanai, aģentūrai LETA sacīja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.

Vērtējot premjeram sniegto informāciju par budžeta izpildi līdz 1.februārim, budžeta grozījumus neesot nepieciešams veikt. Tiesa, pagaidām gan esot grūti izdarīt kādas tālāk ejošas prognozes par valsts budžeta izpildi daudz ilgākā laika periodā, tāpēc grozījumu veikšanas nepieciešamība vēlāk var atkal aktualizēties.

Precīzi valsts budžeta pirmā mēneša izpildes rezultāti varētu būt zināmi šonedēļ. Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka, lai datus neizrautu no kopējā konteksta, informācija par budžeta izpildi tiks sniegta, tikai noslēdzoties mēnesim, nevis atsevišķi par katru nedēļu.

Jau ziņots, ka valsts budžeta izpildē patlaban nav būtisku noviržu no iepriekš plānotajiem ieņēmumiem, pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Pēc viņa teiktā, budžeta izpilde patlaban atbilst iepriekš prognozētajam un neviena no ieņēmumu pozīcijām "nav ārpus dabisko svārstību diapazona".

Svarīgākais