Soross aicina sadalīt bankas

Investors Džordžs Soross Davosas ekonomikas foruma laikā ir aicinājis lielās bankas sadalīt mazākās, lai novērstu risku, ka nedienas vienā kredītiestādē noved pie plašākām ekonomikas problēmām.

Dž. Soross atbalsta ASV prezidenta Baraka Obamas piedāvājumu ierobežot banku izmērus. Sarunā ar žurnālistiem Soross izteicās, ka tiem, kuri iebilst pret Obamas plānu, „nav muzikālās dzirdes”. Viņš vēlas, lai no bankas tiktu sadalītas finanšu un investīciju daļās.

Tomēr ir baņķieri, kuri nevēlas redzēt vēl lielāku finanšu sektora regulāciju. Investīciju bankas Barclays Capital vadītājs Bobs Daimonds paziņoja, ka nav pierādījumu, ka banku izmēru samazinājums ir risinājums problēmām.

Ekonomika

Pieaugot ēdienu un preču piegādes platformu “Wolt” un “Bolt Food” darbības apjomam un kurjeru skaitam Latvijā, sabiedrībā pieaugušas arī bažas par to, vai tiek ievērotas visas higiēnas prasībām un vai tiešām pirms vakariņošanas maltīti nav nogaršojis jau kāds cits. Vairāk par pakalpojumu kvalitātes un drošības kontroli devās noskaidrot TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais