Zatlers Davosā novērtē EK atzinumu par Latvijas ekonomiku

Valsts prezidents Valdis Zatlers, Šveices kūrorta pilsētā Davosā piedaloties ekonomikas forumā, augstu novērtējis Eiropas Komisijas (EK) atzinumu par Latvijas ekonomiku.

Šodien televīzijas kanālam "Russia Today", skaidrojot Latvijas ekonomikas atveseļošanas programmu, Zatlers norādījis uz pozitīvajām tendencēm Latvijas tautsaimniecībā, kas dod pamatu sagaidīt makroekonomisko rādītāju uzlabošanos gada otrajā pusē.

Valsts prezidents intervijā pauda gandarījumu par šodien publiskoto EK ziņojumu, kas atzinīgi vērtē Latvijas panākto budžeta konsolidācijas un reformu jomā pagājušā gada laikā.

Atbildot uz jautājumu par Eiropas Savienības (ES) iesaisti Latvijas ekonomikas atveseļošanas programmā, Zatlers uzsvēra: valsts dalība ES ir veicinājusi to, ka četras piektdaļas no pieejamā aizdevuma nodrošina tieši ES institūcijas un dalībvalstis, kā arī Ziemeļvalstis.

EK norāda, ka Latvija ir ievērojusi iepriekš izteiktos Eiropadomes ieteikumus, tomēr valstij būs jāpastiprina centieni, lai noteiktajā termiņā samazinātu budžeta deficītu zem 3% no iekšzemes kopprodukta.