Kreditori kļūst agresīvāki, parādu piedzinēju palīdzību meklē aizvien mazāku summu dēļ

Uzņēmējiem saskaroties ar aizvien lielāku parādnieku skaitu, būtiski samazinājusies kreditoru tolereance pret rēķinu nemaksātājiem. Kredītmenedžmenta kompānijas SIA "Intrum Justitia" palīdzība tiek meklēta aizvien mazāku parādu dēļ.

SIA "Intrum Justitia" apkopotie dati par aizvadīto 2009.gadu liecina, ka, salīdzinot ar 2008.gadu, vidējā parāda summa ir samazinājusies par 61 %, taču tai pašā laikā Intrum Justitia saņemot lietu skaits pērn pieaudzis par 342 %, palielinot kopējo iesniegtās summas apmēru par 70 %.

"Vērojot šos datus, kas liecina, ka parādu piedzinēja palīdzība tiek meklēta par daudz mazākām summām nekā iepriekšējā gadā, var secināt, ka uzņēmējiem ir vērā ņemamas grūtības ar apgrozāmajiem līdzekļiem. Šis fakts mudina tos vērsties pie parādu piedziņas kompānijām par salīdzinoši maziem parādiem, iespējams, arī pret ilglaicīgiem un iepriekš uzticamiem sadarbības partneriem," saka SIA Intrum Justitia direktore Agnese Priedīte.

SIA Intrum Justitia iesniegto parādu piedziņas lietu skaits pieauga visu aizvadīto gadu. Piemēram, salīdzinot 2009. gada pirmo ceturksni ar pēdējo, tika secināts, ka iesniegumu skaits pieaudzis vairāk nekā divas reizes.