Kampars atbalsta "Rīgas siltuma" iniciatīvu maznodrošinātajiem daļēji segt izdevumus par siltumu

© f64

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) kā a/s "Rīgas siltums" valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis devis atļauju siltumuzņēmumam ziedot 1 564 500 latus Latvijas Pašvaldību savienībai ar mērķi daļēji segt izdevumus par siltumapgādi maznodrošinātām personām Rīgas pilsētā.

"Ņemot vērā pašreizējo situāciju valstī, kā arī šajā ziemā piedzīvoto bargo salu, es augstu vērtēju un atbalstu "Rīgas siltums" iniciatīvu ziedot būtiskus finanšu līdzekļus sociālās palīdzības sniegšanai maznodrošinātajām personām Rīgā, kompensējot norēķinus par siltumapgādi," uzsver A.Kampars.

Tāpat ministrs cer, ka arī visas pārējās institūcijas un amatpersonas no savas puses izdarīs visu, lai maznodrošinātie rīdzinieki šo palīdzību saņemtu jau šoziem.

Ministrs atgādināja, ka līdzīgu palīdzības akciju šajā ziemas sezonā īsteno arī valsts a/s "Latvenergo", daļēji kompensējot maznodrošināto personu visā Latvijā izdevumus par elektroenerģiju.

Sociālā labdarības akcija tiks veikta ar Rīgas domes Labklājības departamenta un Latvijas Pašvaldību savienības starpniecību, tām noslēdzot atbilstoša satura savstarpēju dāvinājuma (ziedojuma) vai pilnvarojuma līgumu, kas paredz 2009./2010.g. apkures sezonā sociāli atbalstīt Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētās personas, kurām saskaņā ar Rīgas domes 2004.gada 17.februāra saistošajiem noteikumiem Nr.56 "Par dzīvokļa pabalstu Rīgas iedzīvotājiem" ir tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu un kuru mājokļu apkurei tiek izmantota a/s "Rīgas siltums" piegādātā siltumenerģija.

Ekonomikas ministrija ir 48,99 % valsts kapitāla daļu turētāja akciju sabiedrībā "Rīgas Siltums". Lai a/s "Rīgas siltums" šādu ziedojumu varētu veikt, uzņēmumam nepieciešams saņemt gan kapitāla daļu turētāju, gan finanšu ministra atļauju.