Latvija nosūtījusi Nodomu vēstuli SVF

Pēc Saeimas mandāta saņemšanas premjers Valdis Dombrovskis (JL), finanšu ministrs Einars Repše (JL), Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane parakstījuši Nodomu vēstuli Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

Vēstule šodien ir nosūtīta SVF valdei, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis.

"Saeimas atbalsts valdībai slēgt vienošanos ar aizdevējiem apliecina, ka līdz šim valdības īstenotā politika, kas vērsta uz krīzes pārvarēšanu, turpināsies. Paralēli mums ir jāturpina reformēt valsts pārvaldi, līdzsvarot mūsu izdevumus un ieņēmumus," norādījis Repše.

SVF valde Nodomu vēstuli ar Latvijas Republiku varētu apstiprināt šā gada 12.februārī, kad ir ieplānota SVF valdes sēde. Pēc pozitīva balsojuma Latvija saņems 300 miljonus eiro (210 miljonus latu).

Papildu saprašanās memorands ar Eiropas Savienību (ES) ir iekļauts kārtējā Ekonomikas un finanšu komitejas darba kārtībā un tiks izskatīts 3.februārī, lai saskaņā ar noteikto procedūru saņemtu visu ES dalībvalstu atbalstu.

Papildu saprašanas memorandu no Latvijas puses parakstīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Einars Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, savukārt no ES puses - ES ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs.

Pēc tam Latvija saņems 500 miljonus eiro (350 miljonus latu).

Svarīgākais