Izveidots portāls par pieejamajiem pakalpojumiem Eiropas Savienības dalībvalstīs

No š.g.12.janvāra ir publiski pieejams Eiropas Savienības (ES) vienotais kontaktpunktu portāls „EU-GO" par dalībvalstīs pieejamajiem publiskajiem pakalpojumiem uzņēmējiem, kas kas strādā pakalpojumu sfērā.

Uzņēmējam, kas strādā pakalpojumu sfērā, ir iespēja vieglāk piekļūt jebkuras ES dalībvalsts elektronisko pakalpojumu portālam, kur vienkopus pieejama informācija par iespējām uzsākt pakalpojumu sniegšanu šajā dalībvalstī, kā arī iespēja elektroniski pieteikties nepieciešamo atļauju saņemšanai.

Katrā ES dalībvalstī esošie kontaktpunkti palīdz iegūt informāciju par procedūrām, kuras ir jāveic attiecībā uz izvēlēto uzņēmējdarbības jomu, kā arī nokārtot formalitātes uzņēmējdarbības uzsākšanai nepieciešamās procedūras veicot elektroniski.

Portāls „EU-GO" ir palīgs arī Latvijas komersantiem, kuri vēlas uzsākt uzņēmējdarbību kādā no ES dalībvalstīm, jo var ērtāk atrast informāciju par attiecīgās valsts nosacījumiem uzņēmējdarbības uzsākšanai un elektroniski nokārtot administratīvās formalitātes izvēlētajā valstī.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) uzturētais valsts portāls www.latvija.lv ir viens no kontaktpunktiem, kas ietverts Eiropas Savienības (ES) vienotajā kontaktpunktu portālā „EU-GO”.

Svarīgākais