Internetā izsola Triju zvaigžņu ordeņus

Izsoļu portālā "izsoles.lv" var iegādāties Triju zvaigžņu ordeņus, liecina portālā pieejamā informācija.

Portālā pēdējā laikā parādījušies divi līdzīgi sludinājumi. Vienā no tiem tiek piedāvāts "Triju zvaigžņu ordenis lieliskā stāvoklī, kastītē ar pie atloka nesājamo rozetes miniatūru komplektā". Sākuma cena ordenim bijusi 220 lati.

Otra ordeņa sākumcena ir bijusi 100 lati un tas ir piektās pakāpes sudraba Triju zvaigžņu ordenis.

Abu ordeņu izsoles noslēgušās nedēļas vidū, liecina "izsoles.lv" informācija.

Arī 2007.gada nogalē internetā parādījušies līdzīgi sludinājumi, piemēram, "pārdodu Triju Zvaigžņu ordeņa goda zīmi. Cena 50 lati", pirms diviem gadiem rakstīja portāls "apollo.lv".

Toreiz tas tika skaidrots gan ar to, ka daudzi ordeņa kavalieri dzīvojot zem iztikas minimuma, gan arī ar to, ka nereti ordenis tiekot piešķirts, neņemot vērā sākotnējo ordeņa piešķiršanas ideju.

Triju Zvaigžņu ordenis ar devīzi "Per aspera ad astra" ("Caur ciešanām uz zvaigznēm") dibināts 1924.gada 25.martā par piemiņu Latvijas valsts dzimšanai 1918.gada 18.novembrī.

Triju Zvaigžņu ordenis ir morāla rakstura balva, un tā piešķiršana nerada apbalvotajai personai nekādas priekšrocības. Ordeni piešķir par nopelniem Tēvijas labā, kas var izpausties valsts, pašvaldību, sabiedriskajā, kultūras un saimnieciskajā darbā. Ar ordeni var apbalvot arī obligātā dienesta karavīrus un citu valstu pilsoņus. Par nopelniem uzskatāma ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība, kā arī atsevišķi izcili darbi Latvijas neatkarības atjaunošanas vai valsts tālākās nostiprināšanas un veidošanas laikā.

Svarīgākais