"Carlsberg" saņem solījumu, ka nodokļu slogs neaugs

"Carlsberg" Latvijas biznesa vidi kā perspektīvu un pēc pāris gadiem sola turpināt investīcijas Latvijā, kāpinot eksporta apjomus, pēc tikšanās ar ekonomikas ministru Arti Kamparu atzina Carlsberg grupas prezidents Jorgens Būls Rasmusens (Jorgen Buhl Rasmussen).

Tā šodien vēsta portāls db.lv.

Viņš nosauca tikšanos par ļoti pozitīvu. «Mums ir ļoti svarīgi savu biznesu šeit paturēt, jo Latvijas iedzīvotāji biznesa ideju attīstīšana ir ļoti novatoriski. Pēc gada vai diviem, kad būs pārvarēts ekonomiskās krīzes radītais zemākais punkts, Carlsberg gatavojas turpināt investēt Latvijā, lai kāpinātu mūsu produkcijas eksportu tieši no šīs valsts,» atzina J.B. Rasmusens.

Tikmēr Ekonomikas ministrs Arti Kampars uzsver: «mēs izprotam, ka esošajā situācijā nedrīkst apgrūtināt biznesu ar jauniem nodokļiem un saistībām, šī sistēma būtu jāmaina nedaudz vēlāk. No Carlsberg puses tika pausta liela ieinteresētība tam piederošā uzņēmuma Aldaris eksporta kāpināšanā, savukārt Latvija no savas puses sola atbalstīt investīcijas perspektīvās nozarēs ar uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidēm. Svarīgākais signāls no šī sarunas ir tāds, ka Latvija vēl arvien ir droša un atvērta daudzu valstu investīcijām.»

Svarīgākais