Krievija oficiāli paziņo par Latvijas autopārvadātāju pastiprināto pārbaužu atcelšanu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenā muitas pārvalde šodien saņēmusi oficiālu Krievijas Federācijas muitas dienesta vēstuli, kurā Krievija paziņo, ka uz laiku atceltas pērnā gada nogalē uzsāktās Latvijas autopārvadātāju pārbaudes uz abu valstu robežas.

Vēstulē Latvijas puse tiek informēta, ka pārbaudes atceltas, sākot ar pērnā gada 31.decembri, taču tās atceltas uz laiku un pilnīga pastiprināto kontroļu atcelšana būs atkarīga no atlikušo Krievijas pretenziju atmaksas gaitas, kā arī turpmāko Latvijas autopārvadātāju pārkāpumu biežuma Krievijā, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas nodaļā.

VID informē, ka Latvijas autopārvadātāju asociācija "Latvijas auto" šobrīd ir veikusi parādu nomaksu par trim pretenzijām un Krievijas muitas dienestam pārskaitīti 300 000 latu (jeb 19 miljoni Krievijas rubļu).

Kopumā Krievijas Federācijas muita Latvijas autopārvadātājiem ir izvirzījusi vairāk nekā 20 pretenzijas.

Krievijas muitas dienests vēlas, lai samazinātos gadījumi, kad Latvijas autopārvadātāji nenogādā kravas līdz gala saņēmējam.

Krievijas puse sagaida, ka pretenziju atmaksas termiņi par jau nenogādātajām kravām būs pēc iespējas īsāki, informē VID.

Svarīgākais