Munkevics "draud" ar piecus latus lielu maksu par iebraukšanu Jūrmalā

Iebraukšanai Jūrmalā vajadzētu noteikt maksu četru piecu latu apmērā, nevis tikai plānotos divus latus, - intervijā "Latvijas Avīzei" izteicies Jūrmalas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas").

"..divi lati nav daudz, - šī maksa palikusi no 90.gadiem, kad mērķis bija ierobežot transporta plūsmu cauri Jūrmalas pilsētai, novirzīt vairāk uz sabiedrisko transportu un arī tranzītpārvadājumus pa apkārtceļiem. Tas bija laikā, kad latu tikko ieviesa, tam bija pavisam cita vērtība," sacīja Munkevics un piebilst, ka pašlaik lats vairs šo funkciju neveic, tas neierobežo.

Munkevics uzsvēra, ka iebraukšanas maksai ir vēl otra loma - nepieciešami līdzekļi vides uzturēšanai. "Nekur citur nav tik garas pludmales – 33 kilometri. Tā mums jāuztur, kaut arī ir valsts īpašums. Tāpat jāsakopj kāpu zona, jāpiedāvā serviss, - ja cilvēki brauc atpūsties, viņiem pret vidi ir paaugstinātas prasības. Taču, cenām augot, arī šo funkciju iebraukšanas maksa vairs neveic. Līdz šim starpību sedza jūrmalnieki. Tagad, kad ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa krītas, vairs nav godīgi visu uzlikt uz jūrmalnieku pleciem," uzskata pašvaldības vadītājs.

Svarīgākais