Ārlietu ministrija gatavojas tiesāties ar apdrošināšanas kompāniju "BTA"

Ārlietu ministrijā (ĀM) patlaban tiek aprēķināti zaudējumi, kas valstij radušies, priekšlaicīgi laužot līgumu ar apdrošināšanas kompāniju "BTA" par darbinieku veselības apdrošināšanu.

Zaudējumus paredzēts piedzīt tiesas ceļā, aģentūru LETA informēja ĀM Preses centra nodaļā.

LETA jau ziņoja, ka pērn oktobrī "BTA" informēja ĀM, ka tās vēlas lauzt veselības apdrošināšanas līgumu, kuram bija jābeidzas tikai šogad maijā.

ĀM nevēlējās lauzt līgumu. Tā skaidroja, ka apdrošināšanas kompānija ministrijai norādījusi, ka tā cieš zaudējumus no noslēgtajiem veselības apdrošināšanas līgumiem. Savukārt ĀM kā nepieņemamu vērtēja privāta uzņēmuma mēģinājumu risināt savas problēmas, kas radušās nepareizu apdrošināšanas risku aprēķināšanas dēļ, uz valsts budžeta un klienta rēķina.

Tagad ĀM saka, ka pēc ilgstošiem nesekmīgiem centieniem kontaktēties ar "BTA" un aicinājumiem atgriezties pie līguma izpildes, uzņēmums tomēr atteicās nodrošināt līgumā paredzētos pakalpojumus pilnā apmērā. Līdz ar to ĀM pagājušā gada decembrī piekrita "BTA" priekšlikumam lauzt līgumu.

ĀM bija "BTA" klients kopš 2006.gada.

Tagad ĀM noslēgusi līgumu ar citu apdrošināšanas kompāniju - "If P&C Insurance AS". Līgums noslēgts uz vienu gadu, proti, līdz 2010.gada 10.decembrim par 155 568 latiem.

Tādā veidā ĀM apdrošinājusi 405 darbiniekus, un apdrošināšanas prēmija vienai personai ir 384 lati.

Līgums nodrošina veselības apdrošināšanas pamatprogrammu.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums uzliek par pienākumu ĀM apdrošināt diplomātiskā un konsulārā dienesta darbiniekus.

Svarīgākais