Šogad svētku ceļojumu skaits samazinājies gandrīz uz pusi, taču cenas palikušas nemainīgas

Šogad Ziemassvētku un Jaungada brīvdienu ceļojumu skaits samazinājies gandrīz uz pusi, tomēr cenas un populārākie tūrisma galamērķi nav ievērojami mainījušies, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina aptaujātie tūrisma aģentūru pārstāvji.

Ceļojumu aģentūras "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša atzina, ka šogad svētku ceļojumu skaits samazinājies par aptuveni 50% salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, tomēr ceļojumu cenas nav būtiski mainījušās.

"Vidējās ceļojuma izmaksas vienam cilvēkam ir aptuveni 300 līdz 500 lati. Lai gan standarta ceļojumu cenas nav būtiski mainījušās, ir vairāk speciālo un pēdējā brīža piedāvājumu," sacīja Keiša.

Viņa norāda, ka arī šogad līdzīgi kā iepriekšējos gados populārākie galamērķi Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām ir Ēģiptes kūrorti - Šarmelšeiha un Hurgada - un Kanāriju salas, kā arī arī slēpošana Austrijā, Itālijā un Andorā, tomēr slēpošanas ceļojumus cilvēki rezervē ievērojami mazāk nekā iepriekšējos gados.

Populāri esot arī īsie ceļojumi Jaungada sagaidīšanai, piemēram, SPA apmeklējums Sāremā vai "Tallink" kruīzi uz Stokholmu, pauž "Latvia Tours" vadītāja.

Arī tūrisma kompānijas "Kaleva Travel" mārketinga direktors Pauls Gusts atzina, ka šogad joprojām populāra ir Ēģipte un Kanāriju salas, kā arī Somijas un Zviedrijas ziemeļi slēpošanas braucieniem.

Gusts norāda, ka parasti ceļotāji orientējas uz aptuveni 500 latu vērtu septiņu dienu atpūtu vienai personai un ceļojumā ir iekļauts lidojums, dzīvošana četrzvaigžņu viesnīcā un ēdināšana vismaz divas reizes dienā.

Arī Gusts atzīst, ka Ziemassvētku un Jaungada brīvdienu ceļojumu skaits samazinājies par aptuveni 40%, tomēr cenas nav samazinājušās.

"Tomēr palielinājies zemāku kategoriju lētāku viesnīcu piedāvājums, kā arī piedāvājumi ar ierobežotiem pakalpojumiem, piemēram, bez ēdināšanas, tālu no jūras, ja tas ir kūrortā, un tamlīdzīgi," atzina "Kaleva Travel" pārstāvis.

Ekonomika

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais