Pašvaldībām šogad infrastruktūras sakārtošanai piešķirti vairāk nekā 19 miljoni latu

Viena no reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) prioritātēm šogad bija nodrošināt valsts atbalstu pašvaldībām infrastruktūras sakārtošanai un kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanai iedzīvotājiem - kopumā pašvaldībām šim mērķim piešķirti vairāk nekā 19 miljoni latu, aģentūrai LETA pastāstīja ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

"Neskatoties uz ekonomisko lejupslīdi un valsts budžeta izdevumu vairākkārtēju samazināšanu, ir izdevies pašvaldībām nodrošināt pietiekami nozīmīgu atbalstu. Ieguldījumi infrastruktūrā ir pareizais veids, kā sekmēt uzņēmējdarbības aktivitāti reģionos un iedzīvotājiem nodrošināt gan tik nepieciešamās darba vietas, gan mūsdienīgu pašvaldības pakalpojumu pieejamību," akcentē Zalāns.

Pašvaldību infrastruktūras attīstībai, pabeidzot iepriekšējos gados iesāktos projektus, 2009.gadā no valsts investīciju programmas piešķirtas mērķdotācijas 12,17 miljonu latu apmērā. Tās saņēma 27 pašvaldības.

Papildus šīm dotācijām Daugavpils, Rēzeknes, Liepājas, Cēsu, Jēkabpils, Talsu, Balvu, Alūksnes un Cesvaines pašvaldībām tika piešķirti kopumā 1,67 miljoni latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, jo pēc šā gada valsts budžeta grozījumiem sākotnēji paredzētais atbalsts investīciju projektiem tika samazināts vai arī finansējums tika atteikts.

Galvenais nosacījums mērķdotāciju piešķiršanai bija uzsākto pašvaldību investīciju projektu aktivitāšu pabeigšana.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais