Nākamgad AM turpinās samazināt komandējumiem paredzētos līdzekļus

Aizsardzības ministrija (AM) jau šogad ir būtiski samazinājusi tēriņus, kas paredzēti komandējumiem, taču arī nākamgad AM šim mērķim paredzētos finanšu līdzekļus turpinās samazināt.

Piemēram, 2008. gadā komandējumiem tika izlietoti 414 142 lati, savukārt šogad līdz 17.decembrim ārvalstu komandējumiem ir izlietoti 108 680 latu, bet 2010.gadā ārvalstu komandējumiem plānoti 102 000 latu, aģentūru LETA informēja AM Preses nodaļas vecākais referents Artūrs Graudiņš.

Ministrijas pārstāvis vēlējās uzsvērt, ka saistībā ar AM un NBS reformām, kad ar nākamo gadu ministrija pārņems daļu no NBS funkcijām un NBS personāla, vienlaikus nepalielinot kopējo ministrijas štatu, AM palielināsies pasākumu skaits, kas būs saistīts ar starpvalstu sadarbību. Proti, par mazākiem līdzekļiem būs jāspēj piedalīties daudz vairāk ārvalstu pasākumos nekā līdz šim.

2009.gadā ārzemju komandējumos 201 reizi devās AM darbinieki, 87 reizes atašeji un pārstāvji, 13 reizes aizsardzības ministrs, bet deviņas reizes - valsts sekretārs.

Ministrs Imants Lieģis šogad četras reizes pabija dažādās Igaunijas pilsētās, divas reizes Beļģijā, Briselē, kā arī brauca komandējumā uz Franciju, Spāniju, Afganistānu, Turciju, Slovākiju, Zviedriju, ASV un Somiju.

Savukārt AM valsts sekretārs Jānis Sārts šogad piecas reizes bija Beļģijā, Briselē, kā arī viesojās ASV, Čehijas galvaspilsētā Prāgā, Somijā, Nīderlandē, Lietuvā un Šveicē.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).

Svarīgākais