"SEB banka" piešķir 1,6 miljonu eiro kredītu Skultes ostas pārvaldei

Turpinot finansējuma piešķiršanu uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā, SEB banka piešķīrusi aizdevumu 1,6 miljonu eiro apmērā Skultes ostas pārvaldei. Šī gada novembra sākumā SEB banka pieņēma lēmumu finansēt Skultes ostas pārvaldes iesniegto ostas teritorijas rekonstrukcijas projektu un piešķīra divus īstermiņa aizdevumus kredītlīniju veidā 1,6 miljonu eiro apmērā. Uz doto brīdi ir uzsākta finansējuma izsniegšana un abu projektu realizācija.

SEB bankas piešķirtais finansējums tiks izmantots, lai realizētu divus projektus: "Zvejas kuģu piestātnes Nr.2 rekonstrukcija Skultes ostā" un "Zvejas produktu izkraušanas un uzglabāšanas infrastruktūras rekonstrukcija Skultes ostā", par kuriem Skultes ostas pārvaldei ir noslēgts līgums ar Lauku atbalsta dienestu par finansējuma piešķiršanu minēto projektu īstenošanai Eiropas Zivsaimniecības fonda Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.-2013.gadam pasākuma "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās" ietvaros.

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: "Sadarbību ar Skultes ostas pārvaldi uzsākām šī gada rudenī. Gribu norādīt, ka esam ļoti pateicīgi Skultes ostas pārvaldei par izrādīto novērtējumu, uzsākot sadarbību ar SEB banku. Atbalstot arī valsts iniciatīvu struktūrfondu apguves veicināšanā, novērtējam Skultes ostas ieceri attīstību balstīt uz to finansējumu, ko varam izmantot kā Eiropas Savienības dalībvalsts, savukārt SEB banka ir gatava nodrošināt sākotnējo aizdevumu. SEB bankas un Skultes ostas sadarbības pamatā ir veiksmīga abu pušu izpratne par finansēšanas nosacījumiem. Pozitīvi vērtēju to, cik profesionāli savu saimniecību pārzina Skultes ostas pārvaldnieks Igors Akulova kungs."

Skultes ostas pārvaldnieks Igors Akulovs: "Par labu sadarbībai ar SEB banku lēmām tā iemesla dēļ, ka piedāvātie kreditēšanas nosacījumi ir izdevīgi ostas pārvaldes realizējamiem projektiem. Šobrīd, noslēdzoties visiem posmiem, kas saistīti ar līgumu noslēgšanu, varam efektīgi izmantot finansējumu un realizēt iecerēto ostas infrastruktūras uzlabošanu."

SEB bankas piešķirtais finansējums tiks izmantots projekta pirmās kārtas realizēšanai, ņemot vērā nosacījumu, ka finansējums no Eiropas Zivsaimniecības fonda tiks saņemts pēc pirmajā kārtā paveikto darbu atskaites iesniegšanas. Līdz ar to Skultes ostas pārvaldei SEB bankas finansējums bija nozīmīgs atbalsts projekta realizēšanas uzsākšanai. 1,2 miljoni eiro kredītlīnijas veidā tiek piešķirti uz 9 mēnešiem, savukārt 401 tūkstoši eiro - uz 1 gadu.

Skultes ostas projekta kopējo finansējumu nodrošina gan Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējums, gan privāto investoru ieguldījums.

Ekonomika

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.