Ārlietu ministrija turpinās uzsākto atbalstu Latvijas eksportam

Šodien,Ārlietu ministrijā noslēdzās š.g. rudenī uzsāktais Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas diskusiju cikls "Ārlietu dienests Latvijas eksportam.

Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem". Desmit apaļā galda diskusijās ir piedalījušies vairāk kā divi simti uzņēmēji, to starpā gan lielākie nozaru spēlētāji, gan mazie un vidējie uzņēmumi.

LDDK viceprezidents Vasīlijs Meļņiks atzinīgi vērtēja notikušo diskusiju ciklu, kas ir ļāvis uzņēmējiem tuvāk iepazīt Latvijas ārlietu dienestu un veidot tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis norādīja uz ārlietu dienesta gatavību turpināt sniegt aktīvu atbalstu Latvijas eksporta veicināšanai un atvērtību jaunām sadarbības formām un priekšlikumiem. Diskusiju cikla viens no pamatuzdevumiem bija veicināt uzņēmēju izpratni par ārlietu dienesta atbalsta iespējām un nepieciešamību strādāt pie savas eksporta kapacitātes palielināšanas. Latvijā tiek ražotas preces un piedāvāti pakalpojumi ļoti labā kvalitātē un, ja Latvijas uzņēmumi ir spējīgi strādāt pie savas produkcijas mārketinga un mērķtiecīgi ieiet jaunos eksporta tirgos, tad tieši šādiem uzņēmējiem ārlietu dienests spēj palīdzēt vērt durvis visaugstākajā līmenī.

Nākamajā gadā Ārlietu ministrija turpinās uzsākto sadarbību, īpašu uzmanību pievēršot eksportspējīgākajām nozarēm un organizējot jaunu informatīvo diskusiju ciklu, kurā tiks piesaistītas nozīmīgāko tautsaimniecības nozaru asociāciju pārstāvji un uzņēmēji, lai gūtu ieskatu tautsaimniecības attīstībā un ārlietu dienests spētu operatīvi reaģēt uz tās vajadzībām.

Svarīgākais