CSDD aizņemsies par 1,5 miljoniem eiro

© f64

Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) izsludinātajā iepirkumā par 1,5 miljonu eiro aizdevumu uzvarējusi "Swedbank", lai gan tā arī bija vienīgais pretendents konkursā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapa.

Kā skaidro direkcijā, CSDD akcionārs - Satiksmes ministrija - devusi atļauju ņemt aizdevumu un līdz ar to tika izsludināts atklāts konkurss par kredītiestādes izvēli aizdevuma ņemšanai.

Aizdevums paredzot CSDD ilgtermiņa investīciju plānā paredzēto projektu īstenošanu, kas saistīti ar direkcijas darbības efektivitātes un pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanu visā Latvijā. Piemēram, plānots noslēgt Rīgas Motormuzeja rekonstrukciju un Klientu apkalpošanas centra izveidi, kā arī veikt to aprīkošanu. Tāpat plānota CSDD nodaļu ēku uzlabošana reģionos. Paredzēti projekti, kas nodrošinātu nacionālās nozīmes sporta bāzes - "Biķernieku kompleksās sporta bāzes" (BKSB) - saglabāšanu un ilgtermiņa attīstību. Direkcijā piebilst, ka par BKSB pievienošanu CSDD savulaik lēma Ministru kabinets un šis aizdevums "palīdzēs CSDD īstenot valdības uzticēto".

Līdz šim CSDD projektus esot īstenojusi par saviem līdzekļiem. Aizdevums ļaušot īsākā laikā īstenot investīciju plānā paredzēto, nevis nesaimnieciski "stiept" to īstenošanu vairāku gadu garumā.

Pamatsummas atmaksa paredzēta no 2015.gada 2.ceturkšņa. Kopējais aizdevuma atmaksas termiņš ir 15 gadi.

Svarīgākais