AirBaltic šogad varētu gūt rekordpeļņu - 14 miljonus latu

Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") šis gads, iespējams, būs visveiksmīgākais tās darbības laikā, un tā gūs rekordpeļņu - 14 miljonus latu, sestajā Latvijas tūrisma forumā šodien paziņoja lidsabiedrības prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Īpaši labs aviokompānijai ir šis decembris, pauda Fliks, un viens no tirgiem, kas aug visstraujāk, - Krievija.

Fliks uzskata, ka "airBaltic" pirms pusotra gada ieviestā stratēģijas maiņa - galvenokārt koncentrēties uz tranzītpasažieriem - ir bijusi pareiza, un pašlaik starp aviokompānijas apkalpotajiem pasažieriem 60% ir tieši tie, kas Rīgā pārsēžas, lai tālāk lidotu uz citu galamērķi.

Fliks uzskata, ka, raugoties uz lielo Latvijas iekšzemes kopprodukta kritumu (2009.gada 3.ceturksnī IKP gada griezumā kritās par 19%), neko labu nevar gaidīt arī šī gada ceturtajā ceturksnī, un "optimismam kopumā nav vietas, ja domā par nākamo gadu". Taču aviokompānija 2010. gadā cer veiksmīgi strādāt "ar zemākām cenām, jaunu pieeju kvalitātei un veiksmīgākām reklāmas iespējām".

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Tās galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju.

Aviokompānija "airBaltic" 2009.gadā iedzīvojās 27,8 miljonu latu zaudējumos, savukārt šogad bija plānojusi sasniegt 12 miljonu latu peļņu.

Svarīgākais