No "Bite Latvija" vēlas piedzīt 1,12 miljonu latu parādu

Daugavpilī reģistrētais patlaban par maksātnespējīgu atzītais SIA "Lhotze" vēlas no telekomunikāciju operatora SIA "Bite Latvija" ("Bite") attiesāt 1,12 miljonu latu parādu, kas radies saistībā ar 2006. gadā noslēgtu sadarbības līgumu.

Līgumā tā slēdzēji vienojušies, ka "Lhotze" kā dīleris izplatīs Latvijā "Bites" pakalpojumus. Uzņēmums veicis ieguldījumus un izveidojis tirdzniecības vietas, kā arī tās iekārtojis, tādejādi izveidojies iepriekšminētais parāds.

Prasība par 1 116 783 latu parāda piedziņu iesniegta Rīgas apgabaltiesā, kas prasību bija plānojusi izskatīt šodien, taču uz plānoto tiesas sēdi nebija ieradies neviens no procesa dalībniekiem, tāpēc lietas izskatīšana atlikta, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

Pēc Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamās informācijas Daugavpils tiesa SIA "Lhotze" par maksātnespējīgu atzinusi 2008.gada oktobrī un par administratoru apstiprinājusi Jāni Gūtmani.

"Firmas.lv" datiem, 2005.gadā dibinātās SIA "Lhotze" 100% īpašniece no 2008.gada 12.septembra ir Daugavpilī reģistrētā SIA "Sonnette".

Firmas vēsturisko dalībnieku skaitā iepriekš bijuši Aleksandrs Babenko un Nataļa Saveļjeva.

"Lhotze" apmaksātas pamatkapitāls bijis 102 000 lati.

2007.gadā uzņēmuma neto apgrozījums bijis 2,51 miljons latu, bet gadu firma noslēgusi ar 0,2 miljonu latu zaudējumiem. 2008.gada zaudējumi pēc nodokļu nomaksas bijuši 0,94 miljoni latu.

Savukārt SIA "Bite Latvija" kopējie ieņēmumi šā gada trešajā ceturksnī ir palielinājušies par vairāk nekā 36%, sasniedzot 6,2 miljonus latu.

"Bite" ir mobilo telekomunikāciju uzņēmuma "Vodafone" partneris Latvijā.

"Bite" darbojas Latvijas tirgū kopš 2005.gada. Kompānija ir izveidojusi 3G tīklu lielākajās Latvijas pilsētās, pārējā Latvijas teritorijā nodrošinot 2G tīkla pārklājumu.

"Bite" grupai piederošā telekomunikāciju uzņēmuma SIA "Bite Latvija" zaudējumi pērn bijuši 15,14 miljoni latu. 2007.gadā telekomunikāciju operatora zaudējumi bija 14 067 475 lati.

Zaudējumus "Bite Latvija" skaidro ar ieguldījumiem uzņēmuma attīstībā.

Ekonomika

Pieaugot ēdienu un preču piegādes platformu “Wolt” un “Bolt Food” darbības apjomam un kurjeru skaitam Latvijā, sabiedrībā pieaugušas arī bažas par to, vai tiek ievērotas visas higiēnas prasībām un vai tiešām pirms vakariņošanas maltīti nav nogaršojis jau kāds cits. Vairāk par pakalpojumu kvalitātes un drošības kontroli devās noskaidrot TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais