Pasts nodaļas attīstīs paša spēkiem, tāpēc līgumu ar "Mono" lauzīs

Valdība šodien slēgtajā sēdē konceptuāli atbalstīja VAS "Latvijas Pasts" noslēgtā līguma ar SIA "Mono" laušanu, un turpmāk pasta nodaļas tiks attīstītas paša pasta spēkiem.

Precīzs valdības lēmums tiks pieņemts nākamnedēļ, tomēr šodien jau saņemts konceptuāls atbalsts šādam Pasta valdes ierosinājumam.

Lēmums lauzt līgumu ar "Mono" pieņemts, izvērtējot auditoru sniegtos, kā arī lielākā kreditora AS "Parex banka" priekšlikumus un analīzi.

Pēc Veisa teiktā, īstenojot šādu pasta nodaļu turpmāko attīstību, piecu gadu termiņā nepieciešamās dotācijas no valsts budžeta būs par diviem miljoniem latu mazākas, nekā sadarbojoties ar "Mono".

Veiss arī uzsvēra, ka iepriekš noslēgtais līgums ar "Mono" neparedz nekādas soda sankcijas līguma laušanas gadījumā.

Viņš arī informēja, ka izstrādātais biznesa plāns paredz pasta nodaļu nodošanu apsaimniekošanā starpniekiem. Sākotnēji tiks sagatavots saraksts ar līdz pat 100 pasta nodaļām un tiks gaidīta interese un priekšlikumi no potenciālajiem sadarbības priekšlikumiem, piemēram, tirdzniecības vietām.

Veiss arī uzsvēra, ka, īstenojot šādu attīstības scenāriju, papildu netiks samazināts pasta nodaļu skaits. Jau iepriekš pieņemtie lēmumi paredz, ka līdz nākamā gada pavasarim tiks slēgtas kopumā 90 pasta nodaļas, no tām patlaban jau slēgtas 60 nodaļas.

Nākamgad darbu turpinās vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Patlaban strādā 638 pasta nodaļas.

Svarīgākais