"airBaltic" sāk piedāvāt autobusu pārvadājumus

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" no šodienas sāks piedāvāt jaunu pakalpojumu - autobusu pārvadājumus -, lai savienotu Rīgu ar reģionu pilsētām Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidsabiedrībā, "airBaltic Bus" uzlabos reģionu pilsētu savienojumus ar Rīgas lidostu un nodrošinās klientiem ērtāku nokļūšanu "airBaltic" piedāvātajos galamērķos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Krievijā/NVS valstīs.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādījis, ka jaunā aktivitāte uzlabos Latvijas reģionu pieejamību.

"airBaltic Bus" sniegs bezmaksas pārvadājumu pakalpojumus "airBaltic" pasažieriem, kuri lido uz starptautisko lidostu "Rīga" un no tās. Autobusi savienos lidostu ar autoostām tādās Latvijas pilsētās kā Valmiera, Jēkabpils, Jelgava un Daugavpils, Tartu Igaunijā un Šauļiem Lietuvā. Autobusi brauks pēc grafika, kas izveidots atbilstoši "airBaltic" reisu ielidošanas un izlidošanas laikiem.

Pēc "airBaltic" lidojuma rezervēšanas klienti varēs pieprasīt bezmaksas autobusa pakalpojumus "airBaltic" tīmekļa vietnē.

Kā ziņots, AS "Liepājas autobusu parks" (LAP) un "airBaltic" noslēdzis sadarbības līgumu, kas paredz nodrošināt autobusu pārvadājumu pakalpojumus "airBaltic" pasažieriem, kuri lido uz un no starptautiskās lidostas "Rīga", un kopējais apgrozījums šogad plānots 400 000 eiro, liecina paziņojums biržā "NASDAQ OMX Riga"

Līgums noslēgts no šī gada 1.marta līdz šī gada 31.decembrim. "Liepājas autobusu parks" veicis ieguldījumu 216 000 eiro apmērā viena 2013.gada izlaiduma "Mercedes-Benz Tourismo" autobusa iegādei.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. AS "Air Baltic Corporation" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 25 lidmašīnas - piecas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300" un divpadsmit "Bombardier Q400 NextGen".

Ekonomika

Gada inflācija eirozonā septembrī samazinājusies līdz 1,8% salīdzinājumā ar 2,2% augustā, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 2021.gada aprīļa, liecina otrdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.