"Maxima" Lietuvā palielinās darba samaksas fondu

© f64

Lietuvas tirdzniecības tīkls "Maxima" šogad gatavojas gandrīz par 28 miljoniem litu (astoņiem miljoniem eiro) palielināt darba samaksas fondu, pārskatot darba slodzes un algas lielākajai daļai amata pozīciju tirdzniecības, apsardzes, loģistikas, ražošanas un daļēji arī administrācijas struktūrvienībās.

Kā norāda Lietuvas biznesa ziņu portāls "Vz.lt", tirdzniecības tīkla pārstāvji gan nav atklājuši kopējos darba samaksas fonda apmērus, bet mazumtirdzniecības uzņēmumos šim fondam tiek atvēlēta puse no pārdošanas ieņēmumiem, un "Maxima grupe" konsolidētais apgrozījums pērn bija 8,699 miljardi litu (2,52 miljardi eiro).

"Mūsu veikalus ik dienu apmeklē aptuveni pusmiljons klientu. Apzināmies, ka darbinieki, kas prot savu darbu un ir ar to apmierināti, - un tādu mums ir gandrīz 16 000 - ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas nodrošina sekmīgu uzņēmuma darbību," paziņojis "Maxima LT" ģenerāldirektors Arūns Zimņicks, atzīstot, ka adekvāta darba slodze un saprotama darba organizēšanas kārtība ir vieni no galvenajiem apstākļiem, kas darbiniekus var piesaistīt darbam.

Tādēļ paredzēts pārskatīt darba slodžu sadalījumu, izvērtēt konkrētas prasības attiecībā uz dažādiem amatiem un izstrādāt skaidrāku un vienkāršāku ikdienas darba organizēšanas kārtību.

8,5 miljonus litu (2,46 miljoni eiro) no minētā darba samaksas fonda palielinājuma paredzēts atvēlēt jaunu darba vietu radīšanai, pārējo - algu pārskatīšanai, priekšroku dodot tiem darbiniekiem, kas veic operatīvus darbus "Maxima" veikalos, noliktavās, apsardzes dienestā, ražošanas cehos un arī administrācijas struktūrvienībās. Algas tiks pārskatītas arī tajos amatos, kuriem darbiniekus atrast un noturēt Lietuvas darba tirgū ir visgrūtāk.

Pārmaiņas algās paredzētas jau no aprīļa un būs atkarīgas no katra konkrētā darbinieka amata, veicamajiem pienākumiem, darba rakstura, nostrādāto stundu skaita un citiem faktoriem, kas nosaka darba kvalitāti vai rezultātu. Tāpat kā līdz šim galīgos algas apmērus ietekmēs arī tendences un pārmaiņas Lietuvas darba tirgū.

Paredzēts pievērst uzmanību arī darba apstākļiem - jau šogad investēt ērtu darbavietu iekārtošanā, mēbeļu, iekārtu un darba apģērbu atjaunināšanā.

Svarīgākais