Latvijā trešajā ceturksnī bijis lielākais nodarbinātības samazinājums ES

Nodarbināto iedzīvotāju skaits Latvijā šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada trešo ceturksni, samazinājies par 16,3%, kas bijis lielākais kritums Eiropas Savienībā (ES), liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Nākamais lielākais darba vietu samazinājums bijis Igaunijā - par 10,7%, Lietuvā - par 7,5%, Spānijā - par 7,2% un Ungārijā - par 3,9%, bet visā ES kopā strādājošo skaits samazinājies par 2%.

Strādājošo iedzīvotāju skaits trešajā ceturksnī samazinājies visās ES valstīs, par kurām bija pieejami dati, izņemot Poliju, kur nodarbinātība gada laikā palielinājusies par 0,3%. Vismazākais nodarbinātības sarukums bijis Vācijā - par 0,2%, Grieķijā - par 0,9% un Beļģijā - par 1%.

Arī salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, darba vietu skaits Latvijā sarucis visstraujāk ES - par 5,7%. Nākamais lielākais samazinājums bijis Spānijā - par 1,5% un Portugālē - par 1,1%, bet visā ES kopā - par 0,5%. Igaunijā darba vietu skaits trešajā ceturksnī bijis par 0,7%, bet Lietuvā - par 0,3% mazāks nekā otrajā ceturksnī.

Lielbritānijā darba vietu skaits trešajā ceturksnī nav mainījies, bet mazākais samazinājums bijis Vācijā un Grieķijā - par 0,1%, salīdzinot ar otro ceturksni.

Pēc "Eurostat" datiem, visvairāk strādājošo skaits ES samazinājies būvniecībā un apstrādes rūpniecībā - par 1,9% un 1,6%, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bet valsts pārvaldes, veselības aizsardzības un izglītības sfērā strādājošo skaits ceturkšņa laikā pieaudzis par 0,2%.

Svarīgākais