Valdība atsakās no vērienīgās cietumu attīstības koncepcijas

Šodien Ministru kabineta komiteja nolēma atteikties no vērienīgās cietumu attīstības koncepcijas īstenošanas, turpmāk koncentrējoties tikai uz viena cietuma izbūvi.

Iepriekš Tieslietu ministrijas sagatavotā koncepcija paredzēja deviņu cietumu izbūvi, kas tiktu īstenota ar privātās un publiskās partnerības starpniecību.

Ministri atbalstīja Tieslietu ministra Mareka Segliņa (TP) ierosinājumu atteikties no šīs koncepcijas tālākas īstenošanas un šajos apstākļos koncentrēties tikai uz viena cietuma izbūvi.

Cietums varētu tikt būvēts uz valsts zemes Olainē. Tajā varētu būt paredzēta vieta 1000 ieslodzītajiem. Cietuma projektu būtu iespējams saņemt no Igaunijas, kur nesen uzbūvēts jauns cietums.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais