"Latvenergo" elektroenerģijas piedāvājumi nosūtīti 425 000 klientu

Līdz šodienai AS "Latvenergo" vēstules ar elektroenerģijas tirdzniecības piedāvājumiem izsūtītas vairāk nekā 425 000 klientu visā Latvijā, informēja uzņēmuma preses sekretāre Sandra Vējiņa.

Ik dienu piedāvājumi tiekot izsūtīti no 25 000 līdz 30 000 klientu dažādos reģionos. Katru dienu sūtījumā sistēma atlasa un iekļauj klientus ar dažādiem patēriņiem, dažādiem piedāvājuma veidiem un dažādām atrašanās vietām, tādēļ ik dienu sūtījumus saņem klienti visā Latvijā - dažādās pilsētās un apdzīvotās vietās, ar dažādu patēriņu, kā arī ar dažādiem produktu piedāvājumiem.

"Latvenergo" plāno savus piedāvājumus klientiem nosūtīt līdz marta vidum. Ja klients nevēlas gaidīt piedāvājumu, tiek piedāvāta iespēja apmeklēt portālu "e-latvenergo.lv" un iegūt informāciju, negaidot sūtījumu pa pastu. Ja cilvēks to nevēlas darīt elektroniski, informāciju var iegūt, sazinoties ar "Latvenergo" klientu servisu pa tālruni 80 200 400 vai arī apmeklēt klātienē Klientu apkalpošanas centrus.

Kā atgādina "Latvenergo", klientiem, kuru patēriņš ir līdz 200 kilovatstundām mēnesī, tiks piedāvāts produktu līnijas "Elektrum" piedāvājums "Universālais". Ja klients ar šo piedāvājumu ir apmierināts, tad viņam nekas nav jādara - jāsagaida sūtījums ar jauno maksājuma summu un maijā jāsāk norēķināties atbilstoši izlīdzinātā maksājuma summai, kas būs norādīta "Latvenergo" sūtījumā. Pirmais maksājums tiks uzskatīts par klientu piekrišanu jaunajam piedāvājumam.

Kā ziņots, kopumā iedzīvotāju informēšanai par savu piedāvājumu AS "Latvenergo" tērēs ap 700 000 eiro.

75% minēto izdevumu paredzēti piedāvājumu izsūtīšanai, un šos izdevumus veido pasta pakalpojumu cena, aploksnes, veidlapas, vēstuļu apdrukāšana, informatīvo bukletu izgatavošana.

Kā ziņots, mājsaimniecībām elektroenerģijas tirgus tiks atvērts no 1.aprīļa. Pašlaik mājsaimniecības elektroenerģiju pērk par regulētu cenu pēc diviem tarifiem. Starta tarifs, kas paredzēts pirmajām 1200 kilovatstundām, ir 11,64 centi par kilovatstundu, bet pēc tam tiek piemērots pamata tarifs - 15,15 centi par kilovatstundu. Patlaban divi tirgotāji ir atklājuši savus piedāvājumus. AS "Latvenergo" mājsaimniecībām elektrību tirgos par cenu no 16 līdz 16,9 centiem par kilovatstundu atkarībā no elektroenerģijas patēriņa. Savukārt SIA "Baltcom TV" elektroenerģiju piedāvās par 16,1 līdz 16,8 centiem par kilovatstundu.