Lidosta "Rīga"- piektā straujāk augošā Eiropā

Starptautiskā lidosta "Rīga" ierindojusies piektajā vietā pēc apkalpoto pasažieru skaita pieauguma. Tā liecina ACI Europe (Starptautiskā lidostu padome) dati.

Saskaņā ar ACI Europe datiem 2009. gada oktobrī starptautiskā lidosta "Rīga" apkalpoja par 11,8 procentiem vairāk pasažieru, kas ir viens no augstākajiem pasažieru skaita pieaugumiem starp 109 Eiropas lidostām, par kurām ACI Europe apkopo gaisa satiksmes datus. Eiropas lidostu kopējais pasažieru satiksmes apjoms ir krities par 2,1 procentu, salīdzinot ar 2008.gada oktobri.

ACI Europe pēdējie dati liecina, ka Eiropas lidostu kopējais apkalpoto pasažieru skaits oktobrī ir piedzīvojis kritumu par 2,1 procentu, savukārt, kravu apgrozījums ir samazinājies par 3,1 procentu, salīdzinot ar 2008.gada oktobri. "Šie ir visprecīzākie un aviācijas nozarē autoritatīvākie rādītāji, ar kuriem rēķinās lidostas, lidsabiedrības, investori un sadarbības partneri," uzsver VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters.

K.Peters papildina: "Jau ceturto gadu starptautiskā lidosta "Rīga" pastāvīgi uzrāda labākos rezultātus pasažieru skaita pieauguma ziņā starp Eiropas lidostām. Tas ir arī labākais apliecinājums mūsu veiksmīgajai darbībai un izvēlētajai stratēģijai."

Svarīgākais