Izstrādās jaunu gadu pārskatu likumu

Ar mērķi uzlabot uzņēmējdarbības vidi, mazinot administratīvo slogu, īpaši maziem un vidējiem uzņēmumiem, tiks izstrādāts jauns gada pārskatu likums, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Finanšu ministrijā.

Jaunajā likumā tiks pārņemta Eiropas Parlamenta un Padomes jaunā grāmatvedības direktīva par noteiktu veidu uzņēmumu gada finanšu pārskatiem, konsolidētajiem finanšu pārskatiem un saistītiem ziņojumiem. Jaunā grāmatvedības direktīva Latvijai jāpārņem līdz 2015.gada 20.jūlijam.

Plānots, ka jaunā kārtība palielinās finanšu pārskatu un arī konsolidēto finanšu pārskatu salīdzināmību un nodrošinās informācijas pieejamību par ieguves rūpniecībā vai pirmatnējā mežu izstrādē iesaistīto komercsabiedrību maksājumiem citu valstu pārvaldes struktūrām.

Jaunā gada pārskatu likuma izstrādes darba grupā iesaistījušies valsts sektora pārstāvji no Valsts kases, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Ekonomikas ministrijas, kā arī Latvijas Universitātes pārstāvis.

Vakar Finanšu ministrijā notika pirmā darba grupas sanāksme. Tajā piedalījās arī profesionālo organizāciju pārstāvji no Latvijas Grāmatvežu asociācijas, Latvijas Grāmatvedības ārpakalpojumu asociācijas, ISO sertificēto grāmatvežu asociācijas, Latvijas Zvērināto revidentu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas.