Pārrunās jautājumus par Latvijā ražoto medikamentu eksporta veicināšanu Ķīnā

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) tiksies ar Ķīnas vēstnieku Čenu Vendzju un AS "Grindeks" pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmāko sadarbību veselības aprūpes nozarē un jautājumu par Latvijā ražoto medikamentu eksporta veicināšanu Ķīnā.

"Farmācijas nozare ir viena no eksportspējīgākajām uzņēmējdarbības jomām, kas noteikta kā prioritāri atbalstāma. Eksporta veicināšana un palīdzība Latvijas uzņēmējiem apgūt un nostiprināties jaunos tirgos ir valdības kopējais uzdevums. Sarunās ar starptautiskajiem partneriem vienmēr esmu atbalstījusi mūsu veselības aprūpes un farmācijas speciālistus, kuri pasaules kontekstā ir absolūti konkurētspējīgi," skaidro Rozentāle.

2007.gadā tika parakstīts līgums ar Ķīnu par sadarbību veselības nozarē, kas paredz informācijas apmaiņu medicīnas zinātnes un tehnoloģiju jomā, veselības aprūpē iesaistītā personāla apmācībā un kopīgu pētījumu veikšanā.

Jau ziņots, ka 2007.gada maijā AS "Grindeks" noslēdza līgumu par uzņēmuma oriģinālprodukta "Mildronāts" kapsulu un injekciju reģistrāciju Ķīnā.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais