Saeimas komisija konceptuāli atbalsta elektronisko iepirkumu sistēmu visiem valsts iepirkumiem

Šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja Tautas partijas priekšlikumu noteikt elektronisko iepirkumu sistēmu kā obligātu visiem valsts iepirkumiem.

Lai gan komisija atbalstīja priekšlikumu, tā tomēr lūgs sniegt informāciju, vai valsts iestādes ir gatavas ieviest šādu sistēmu.

Tāpat komisija šodien atbalstīja priekšlikumu piemērot elektroniskās izsoles ministriju un to pakļautības iestāžu iepirkumiem. Komisija vienojās ar Iepirkumu uzraudzības biroja pārstāvjiem, ka varētu tikt veikts pirmais izmēģinājums izsoles nodrošināšanā.

Komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (TP) norādīja, ka likums atļauj veidot elektronisko izsoli, bet līdz šim ne reizi tāda nav notikusi.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Alvis Vilks sēdē pauda atbalstu minēto sistēmu ieviešanai un norādīja, ka KNAB ir gatavs piedalīties un sniegt padomu, kā to labāk organizēt.

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis sēdē norādīja, ka pašvaldībām var rasties problēmas, kuru dēļ nav tehniski iespējamas elektroniskās izsoles, kā arī problēmas var radīt tas, ka daudzviet nav elektroniskā paraksta.

Komisija pie minētā jautājuma vēl atgriezīsies, kad būs saņemtas atbildes par iespēju ieviest minēto sistēmu.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais