Speciālās piemaksas Valsts policijā vēlas padarīt motivējošākas

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece šodien uzdevusi Valsts policijas (VP) priekšniekam Valdim Voinam sagatavot priekšlikumus, kā pilnveidot speciālo piemaksu piešķiršanas kārtību policijas amatpersonām.

Sistēmas pilnveidošanas mērķis ir nodrošināt, ka piemaksas tiek piešķirtas, lai motivētu amatpersonas, kuras veic tiešu organizētās noziedzības un smago noziegumu apkarošanu, noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanu un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu.

L. Mūrniece no vairākiem policijas darbiniekiem pēdējā laikā esot saņēmusi informāciju, ka likumā paredzētajā kārtībā speciālās piemaksas policijas vadība piešķirot pati sev, nevis tiem darbiniekiem, kuri tieši ir strādājuši ar noziegumu izmeklēšanu vai atklāšanu. "Tas nav pieļaujami, tāpēc esmu uzdevusi VP priekšniekam sagatavot priekšlikumus šīs sistēmas uzlabošanai. Speciālajām piemaksām ir jābūt kā papildu atalgojumam par īpašiem sasniegumiem, panākumiem un uzcītību, pildot dienesta pienākumus, nevis ikmēneša pielikumam pie algas atsevišķiem priekšniekiem," uzskata iekšlietu ministre.

Viņa vēlas panākt, lai piemaksas netiek piešķirtas amatpersonām, kuru pamatpienākumos ietilpst VP priekšniekam tieši pakļauto struktūrvienību vadība un atbalsta funkciju sniegšana.

Svarīgākais