Ministrijas no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem prasa vairāk kā 15 miljonus latu

Valdībai rīt būs jālemj par ministriju iesniegtajiem pieprasījumiem vairāk nekā 15 miljonu latu piešķiršanai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, liecina valdības darba kārtība.

Šajā Finanšu ministrijas (FM) budžeta programmā līdzekļi bija izbeigušies jau iepriekš un papildus finansējumu iespējams nodrošināt tikai palielinot budžeta aproperāciju, kas nozīmē līdzekļus iegūt uz valsts budžeta deficīta palielināšanas rēķina.

Kā aģentūru LETA informēja FM pārstāvji, par šo jautājumu šodien tiks spriests arī valdību veidojošo partiju tikšanās laikā, lai pieņemtu politisku lēmumu, kurus lūgumus atbalstīt.

Kā liecina valdības dokumentu sistēmas "eportfelis" informācija, patlaban izskatīšanai ir iesniegti deviņi jautājumi, kuros tiek lūgts piešķirt līdzekļus no neparedzētiem gadījumiem paredzētās programmas.

Tā, piemēram, Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai nepieciešami 3 418 995 lati, lai segtu valsts pamatbudžeta apropriācijās neparedzētus izdevumus - nomas maksu par Iekšlietu ministrijas vajadzībām uzbūvēto administratīvo ēku kompleksa Rīgā, Čiekurkalna 1.līnijā 1 telpu nomu 2009.gadā.

Satiksmes ministrijai nepieciešami 6 203 959 lati, lai kompensētu 2009.gadā nesegtos zaudējumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Savukārt Veselības ministrijai nepieciešami 5 218 899 lati, lai nodrošinātu kompensējamo medikamentu apmaksāšanu.

Izglītības un zinātnes ministrija lūdz 257 650 latus, lai piešķirtu naudas balvas Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem, apkalpojošam personālam un attiecīgajām atzītajām sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā.

Vēl 226 248 lati nepieciešami vairākām sporta skolām.

Iekšlietu ministrija lūdz piešķirt 180 000 latu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar alkohola, narkotisko, psihotropo un toksisko vielu ietekmes pārbaužu veikšanu, kā arī Valsts policijai nodrošināt 3552 latus, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu masu pasākumos 2009.gada 30.novembrī un 1.decembrī, kad pie Saeimas protestēja motociklisti, arodbiedrības un studenti.

Ekonomika

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais