Ceturtā daļa lietuviešu vēlētos vismaz divreiz lielāku algu

Ceturtā daļa Lietuvas iedzīvotāju būtu pilnībā apmierināti ar savu algu vienīgi tad, ja tā būtu vismaz divreiz lielāka, liecina speciālistu atlases portāla "Cvmarket.lt" veikta aptauja.

Tikai 2% aptaujāto izteikušies, ka viņiem pilnīgi pietiktu ar algas palielinājumu par 10%.

Kā uzskata portāla pārstāve Raimonda Tatarēlīte, aptaujas rezultātus ietekmējuši vairāki faktori, tostarp globāla informācijas pieejamība - cilvēkiem radusies iespēja salīdzināt algas un dzīves līmeni dažādās valstīs.

Vēl viens skaidrojums varētu būt saistīts ar to, ka vidējo algu Lietuvā saņem relatīvi neliela daļa strādājošo, bet atšķirība starp mazākajām un lielākajām algām ir visai prāva.

"Lietuvas Statistikas departamenta dati liecina, ka pērn oktobrī Lietuvā alga pirms nodokļu nomaksas mazliet vairāk par 57 procentiem no visiem pilnu darba laiku strādājošajiem nepārsniedza 2000 litus (408 latus). Pāri par 3500 litiem saņēma vairāk nekā 12%. Pārējie aptuveni 29% atrodas viduszonā, un lielākā daļa no viņiem savas algas neuzskata par īpaši motivējošām," viņa stāstījusi.

Vidējā bruto mēnešalga Lietuvā šā gada pirmajā ceturksnī bija 2233 liti, bet otrajā pieauga līdz 2253 litiem.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais