Zviedrijas bankas vadība atzinīgi vērtē Latvijas 2010. gada budžeta pieņemšanu

Tikšanās laikā ar premjerministru Valdi Dombrovski (JL) Zviedrijas Centrālās bankas pārstāvji atzinīgi novērtējusī Latvijas parlamenta atbalstu nākamā gada valsts budžetam un aicinājuši valdību arī turpmāk īstenot vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā, šodien Dombrovskis tikās ar Zviedrijas centrālās bankas "Riksbank" ģenerālpadomes pārstāvjiem un pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā.

Ministru prezidents informēja par vakar Latvijas parlamenta atbalstīto 2010.gada valsts budžetu, norādot, ka tas bija valstiski nozīmīgs lēmums, ļaujot turpmāk strādāt ekonomikas atveseļošanas mērķa sasniegšanā. Izstrādājot nākamā gada budžetu, ir ievērotas ar starptautiskajiem aizdevējiem parakstītās vienošanās, kas paredz fiskālo konsolidāciju 500 miljonu latu apmērā.

Valdības vadītājs tikšanās laikā informēja arī par veiktajām strukturālajām reformām valsts pārvaldē, veselības, izglītības jomās, kā arī par tādiem valdības atbalstītajiem ekonomikas atdzīvināšanas instrumentiem kā eksporta kredītgarantiju piešķiršana, administratīvo šķēršļu samazināšana uzņēmumiem, ES struktūrfondu finansējuma pieejamība un citi.

Zviedrijas Centrālās bankas pārstāvji atzinīgi novērtēja Latvijas parlamenta atbalstu nākamā gada valsts budžetam un aicināja valdību arī turpmāk īstenot vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne, Zviedrijas centrālās bankas vadības vizīte iepriekš nav tikusi plānota un tā ir pašas bankas iniciatīva.

Ekonomika

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais