Ūdens stihija. Spēcīgas emocijas, zemapziņa un piesardzība

Ūdens stihijas ietekmē tiek saglabāta zemapziņas līmeņa atmiņa. Zemapziņa glabā informāciju no iepriekšējām reinkarnācijām. Bez ūdens nav iespējams iztikt nevienā līmenī, tas pievelk, spēj magnetizēt tik dziļi, ka pašam grūti pēc tam izkļūt, piedot, aizmirst.

Dzīvība un iznīcība

Pirms pievērsties ūdens nozīmei astroloģijā, jāmin tā tūkstošiem gadu ilgā simboliskā nozīme, sākot jau no radīšanas mītiem, kur ūdens (avots) minēts kā dzīvības devējs, skaidro astroloģe Solveiga Remese. Tomēr ūdens ir ambivalents jeb pretrunīgs.

Tas dod dzīvību un auglību. Daudzās kultūrās to min kā simbolisku attīrīšanās elementu. Piemēram, rituālās šķīstīšanās peldes Indijā, senajā Meksikā, ūdens mistērijas senajā Grieķijā u.c., apmazgāšanās rituāls islāma zemēs, ūdens klātbūtne kristīšanās sakramentā kristietībā, kur tas simboliski norāda uz atdzimšanu jaunai dzīvei. Japānas sintoisma reliģiskajos priekšstatos ūdens ir ne tikai šķīstības, tīrības, bet arī vienkāršas un godpilnas dzīves simbols. Sinto priesteru uzdevums ir visas dzīves garumā uzturēt vienotību ar Ūdens elementu.

Tajā pašā laikā ūdens šķīdina, slīcina un iznīcina (dažādu kultūru mitoloģijā minēti grēku plūdi).

Ūdens stihija astroloģijā

Ūdenim nav centra un nav arī formas, tas ieņem to formu, kurā atrodas. Jūtas, emocijas, intuīcija, pasivitāte, introvertums, plastiskums, spēja pielāgoties, mainīgums un nepastāvība, dziļums, tēlainība, asociācijas, daudzpusīgums, neapzināti procesi, nojauta, noslēpumainība, dziļi personiski pārdzīvojumi – tās ir pazīmes, kas raksturo ūdens stihijas pārstāvjus astroloģijā.

Ja ārējie apstākļi rada pārāk lielu emociju devu, viņi atkāpjas savā, citiem nepieejamā, privātajā pasaulē. Reizēm ūdens stihijas pārstāvji ir tik emocionāli, ka visvienkāršākās lietas interpretē ļoti dramatiski. Tie, kuri nespēj rast līdzsvaru sevī, var kļūt atkarīgi (no kādas pārtikas, narkotikām, alkohola u.c.), dažkārt tas var novest arī pie impulsīvas, neprognozējamas uzvedības.

Taču viņi vienlaikus spēj darīt daudz darbu – domāt, runāt, strādāt, sadalīt un novadīt enerģiju, kur tā nepieciešama. Neatteiksies no otra darba, ja var savienot. Viņi spēj mīlēt dziļi, reizēm pat vairākus cilvēkus vienlaikus. Labprāt slēgs savienību ar zemes stihijas pārstāvjiem, jo tā jutīsies drošāk.

Ūdens stihijas pārstāvjus interesē ezotērika, astroloģija, okultas parādības.

*

Ūdens stihijas zodiaka zīmes.

Visas pārstāv sievišķo enerģiju Iņ

Kardinālā zīme – Vēzis. Tā simbols norāda uz atpakaļejošu kustību, uz pagātni. Viņa būtība ir radīt savu noslēgtu pasauli un to aizsargāt.

Vēzis atrodas Mēness aizgādībā, kas nozīmē dziļu saikni ar pagātni. Nekas Vēzim nav svarīgāks par ģimeni, māju, kur patverties, un tradīcijām. Viņš gādā un rūpējas par savējiem, mudina saprasties un vada šo mājas soli no sirds. Aprūpēšana ir Vēža sūtība. Viņš spēj piemēroties, būt līdzjūtīgs un uzupurēties. Taču Vēža dziļā pieķeršanās var tapt arī par apgrūtinājumu apkārtējiem. Ja Vēzis izjūt kādu apdraudējumu, viņš ieņem aizsargpozu un noslēdzas savā čaulā. Galvenais Vēža dzīvē ir emocionālā un fiziskā drošība.

Vēzi vairāk ietekmē emocijas, nevis praktiski apsvērumi.

Būdams jūtīgs, viņš spēj uzņemt apkārtējo pozitīvās, kā arī negatīvās emocijas. Vēža emocionālais stāvoklis var bieži mainīties, un to pat var salīdzināt ar paisumu un bēgumu dabā.

Vēzim grūti pārvarēt pārmaiņas, viņu biedē viss nezināmais. Drošības labad viņi labprāt veido uzkrājumus, tādējādi grūti būtu atrast izputējušu Vēzi. Varētu domāt, ka Vēzim sapņainās dabas un «ūdeņainā» rakstura dēļ varētu būt grūtības biznesā, tomēr tā nav. Viņš intuitīvi paredz pārmaiņas, spēj uztvert tuvojošās briesmas un mērķtiecīgi «ielēkt» jaunajās tendencēs.

Kaut mīlestība un nepieciešamība justies vajadzīgam Vēzim ir ļoti svarīga, viņš ir uzmanīgs un piesardzīgs. Vēzis baidās tikt sāpināts, tāpēc labu laiku simpātiju objektu vēro no malas. Kad viņš ir pārliecinājies, ka tiešām var uzticēties, iespējama dziļa pieķeršanās un savu noteikumu uzstādīšana. Turklāt stingrās spīles var kļūt apgrūtinošas partnerim. Visas mīlestības pamatā ir emociju jūra.

*

Dziedātājs Lauris Reiniks (Vēzis, 11. jūlijs)

Ambiciozs, taču tajā pašā laikā ļoti apdomīgs un rūpīgi sevi sargā. Zvaigznēs ir «ierakstīta» laba karjera, Lauri pavada radošas veiksmes ne tikai mūzikā, dziedātājs varētu arī grāmatas rakstīt. Lauris Reiniks visai aktīvi nodarbojas ar savas karjeras veidošanu, nav bijis precējies, arī par bērnu esamību informācija nav izskanējusi. Pastāvīgi skrienošs, pastāvīgi darbībā... Dzied, komunicē un smaida.

*

Fiksētā zīme – Skorpions. Tā simbols norāda uz atdzimšanu citā kvalitātē. Viņa spēka esence ir pašattīrīšanās, mūžīgā transformācija, atjaunošanās. Tā ir pati noslēpumainākā un neizdibināmākā zodiaka zīme.

Šis zīmes aizgādņi ir Marss un Plūtons, planētas, kas liecina par milzu enerģiju. Tās dod izturību, drosmi, lepnību, magnētismu, spēcīgu ietekmi uz apkārtējiem (līdz pat maģiskumam). Skorpionu var dēvēt par polaritātes zīmi, jo viņš pauž īpašības, kuru izpausme ir divu pretēju polu pastāvēšana. Viņš var izmantot savu spēku gan labiem, gan ļauniem mērķiem. Skorpions spēj būt gan līdzjūtīgs un izprotošs, gan arī dzēlīgs. Viņš spēj gan pieķerties un mīlēt, gan arī just dziļu naidu. Skorpiona magnētisms var iespaidot gan pozitīvi, gan negatīvi. No vienas puses, viņš var būt drosmīgs un radošs līderis, kas iedvesmo jaunradei un dod vispārcilvēcisku labumu. No otras puses – viņš ir arī spējīgs manipulēt, būt atriebīgs un pat nežēlīgs, kas negatīvi ietekmē apkārtējo labsajūtu, kuru dzīve var pārvērsties cīņā par pastāvēšanu.

Skorpions bieži nonāk emociju varā. Viņa dziļais emocionālais potenciāls ir radošuma piesātināts un ideju pilns, kas virza uz konkrētu rīcību un jaunām stratēģijām. Kā vienu no drošākajiem sevis realizācijas veidiem Skorpions bieži izvēlas «izlaušanās» taktiku, mērķtiecīgi pārņemot kontroli un iegūstot varu, ko pēc tam baidās zaudēt. Viņš pieprasa pārvaldīšanas tiesības arī mājas dzīvē, turot roku uz pulsa itin visā. Taču viņš ir gatavs aizstāvēt tuviniekus, neko nežēlojot.

Skorpions kā dziedniecības mākslas meistars spēj dziļi ielūkoties otrā, dziedināt fiziski un garīgi, kā arī veicināt citu cilvēku izaugsmi, palīdzēt pārvērst citu destruktīvas īpašības pozitīvās. Tomēr ar savas personības veidošanu iet grūtāk. Kaut arī Skorpionam piemīt potenciāls mainīties, emocionālie ievainojumi var būt tik dziļi, ka viņš var nevēlēties ielūkoties savā zemapziņā, lai kaut ko pārkārtotu. Tam reizēm nepieciešama sāpīga dzīves pieredze. Skorpionam bieži nepamatoti liekas, ka apkārtējā pasaule ir sadumpojusies pret viņu, un grūti viņu pārliecināt par pretējo. Aizsargājoties viņš meklē citu vājās vietas un veiksmīgi tās arī atrod.

Dzejnieks

Ojārs Vācietis (Skorpions, 13. novembris)

Ārēji pieticīgs, neuzkrītoši ģērbies, ar bereti galvā un saulē samulsušām acīm, kas visvairāk par visu dzīvē necieš vienaldzību, rutīnu un divkosību. Dzejnieks prot precīzi noteikt cilvēka iekšējo būtību.

Lai nodotos rakstīšanai, Ojārs Vācietis ir ar mieru neatnākt uz sapulci, piešmaukt ciemiņus, negaidot atstāt sabiedrību etiķetei neatbilstošā brīdī…

Kad Ojārs Vācietis gribēja lasīt savus dzejoļus, viņš varēja piezvanīt nakts vidū. Reiz dzejniekam kāds jautāja: «Vai tev kādreiz ir bijusi mierīga dzīve?» Uz ko viņš vienkārši atteica: «Nē! Kas nu nav, tas nav. Ja gadās pa kādai mierīgai dienai, tad es cenšos šo mieru, labsajūtu un pašapmierinātību par katru cenu izjaukt. Mierīgas dienas, stundas? Atklāti sakot, es nevaru iedomāties, kas tas ir. Laikam tāds mans raksturs.» Ludmila Azarova, Ojāra Vācieša sieva, savās atmiņās raksta: «Vistraģiskākais šajā dzīvē bija tas, ka viņam nebija iespējas īstenot sevi līdz galam. Izdarīt visu, ko viņš varētu. [..]»

*

Mutablā Zivju zīme. Simbols nosaka viņas garīgo būtību – mistiski saplūst ar smalkākām enerģijām un būt mainīgai. Zodiaka zīmes simbols attēlo divas pretējos virzienos peldošas zivis, kas raksturo duālu dzīves veida modeli.

Zivis ļaujas plūdumam, dziļajai intuīcijai un gūst dabisku izpratni par visu lietu vienotību un garīgajām kosmoloģiskajām likumsakarībām. Tā ir līdzjūtības un mīlestības zīmē ar spilgtu iztēli un krāsainu iekšējo sapņu un cerību pasauli. Valdošās planētas – Jupitera – ietekme padara Zivis simpātiskas un jaukas. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji intuitīvi sajūt, kā klājas citiem, spēj atšķirt gaišo un ēnas pusi. Diemžēl tas var neapzināti pamudināt viņas uzņemties atbildību par citu problēmām. Kam nepieciešama palīdzība un līdzjūtība, var doties Zivs meklējumos, jo viņa labprāt atsauksies aicinājumam, pratīs ielūkoties cilvēka psihē un emocijās. Tomēr jāņem vērā, ka savā palīdzības un glābēja misijā Zivis ātri nogurst un izšķirošajā brīdī var vienkārši pamest kādu likteņa varā.

Zivīm ne vienmēr izdodas aizsargāt pašai savas robežas, viņas var emocionāli ieplūst citos, riskējot pazaudēt savu identitāti.

Zivis nebaidās ļauties jūtu pasaulei, jo šai zīmei nepieciešams pilnā mērā izpaust emocijas. Saskarsme ar realitāti vai otra cilvēka patieso dabu Zivīm var kļūt par pārbaudījumu, tādējādi viņas ne vienmēr vēlas noņemt «rozā brilles», lai saskatītu reālo patiesību.

Mīlestībā Zivīm svarīgāka ir otra cilvēka dvēsele, nevis fiziskais ķermenis. Viņas ir spējīgas upurēties, būt uzticīgas. Viņām ir izteikta pienākuma apziņa, atbildības izjūta un spēja radīt par sevi labu priekšstatu. Taču Zivīm mēdz būt arī otra seja, ko raksturo bailīgums, reizēm viltība, nosliece melot, garastāvokļa maiņas, arī bezmērķība, pasivitāte, nespēja stingri un skaidri izteikt savu viedokli, biklums, nemierīgums. Bet Zivis pašas par to maz satraucas.

Melanholisko un sapņaino Zivju radošuma potenciāls ir neizmērojams, viņas var izpausties jebkurā mākslas nozarē.

Zivīm var būt arī dotības okultismā, maģijā u.c. ezotēriskajos virzienos.

Aktrise

Olga Dreģe (Zivis, 1. marts)

Temperamentīga, azartiska un izcili talantīga aktrise. Skaista un fascinējoša sieviete ar bezgala maģisku, samtainu balss tembru. Kā atzīst teātra kolēģi vīrieši – jābūt ļoti stipriem, lai aktrises klātbūtnē nesadegtu. Olga Dreģe visu dara aizgūtnēm, aumaļām tverdama dzīves daudzveidību. Aktrise arī skaisti ada, tamborē un gatavo garšīgus ēdienus. Starp citu, pat gados jaunākās aktrises apbrīno Olgas Dreģes spēju katru dienas stundu izmantot darbīgai dzīvei un visvairāk – spēju piedot pāridarījumus.

Svarīgākais