Profesijas izvēle astroloģiskās niansēs

"Nav svarīgi, kādā zemē atrodies – svarīgākais ir saprast sevi un sajust savu līdzcilvēku!" Latvijas Astrologu asociācijas mājaslapā raksta sertificēta astroloģe, zinātņu doktore reliģijas pedagoģijā, Rīgas Kultūru vidusskolas direktore Solveiga Linda Remese. Šoreiz ar viņu runājam par astrologa iespējām ieteikt vēlamo profesiju, arī šī izvēle izriet no sevis saprašanas.

Turklāt aplama izvēle var sagādāt ne mazums problēmu.

Astroloģiskās nianses

Lai cilvēkam ieteiktu piemērotāko profesiju, ir jāskata astroloģiskā karte kopumā. Parasti tā nav tikai viena vien, mūsu izvēles un iespēju horizonti ir plašāki. Turklāt svarīgi arī tas, vai cilvēkam labāk strādāt algotu darbu parastā statusā vai tiekties pēc karjeras. Tāpat arī svarīgs faktors ir tas, ar kādu darbu iespējams nopelnīt.

Astroloģiskajā izpētē būtisks ir planētu izvietojums, kādas konfigurācijas tās veido, vai atrodas virs vai zem ascendenta (ASC – konkrēts zodiaka grāds, kas veido krustpunktu ar horizontālo plakni austrumu pusē cilvēka dzimšanas brīdī), vai vairākums planētu izvietojušās rietumu vai austrumu pusē no «Medium Coeli» (MC – debesu vidus jeb horoskopa augstākais punkts, horoskopa 10. mājas virsotne).

Profesijas noteikšanā svarīga būs planēta, kurai ir lielāka ietekme uz cilvēku. Būtisks faktors ir astroloģiskās mājas, kurās planētas «dzīvo». No tā būs atkarīga izglītība, peļņa, ko cilvēks gūs no darba, karjeras iespējas un daudz neskaitāmu citu lietu.

Ļoti liela nozīme ir aspektiem (attālums starp planētām), kuru ir daudz un kas atšķiras ar savu spēku.

Lai izvēlētos vēlamo profesiju, jāizpēta cilvēka raksturs, vai viņam ir vairāk eksakta vai radoša domāšana, vai viņš spēj sadarboties, un citas lietas.

Turklāt jāņem vērā, ka cilvēks ar vāju gribu nevar sasniegt ne sociālo stāvokli, ne materiālo labklājību, jo vienkārši nepietiek enerģijas un nav ambīciju. Ar stipru gribu un labvēlīgiem planētu aspektiem var cerēt uz gludāku karjeras attīstību.

Kas tev labāk der?

Izvēloties profesijas, varam arī skatīties, kura no četrām stihijām (Uguns, Ūdens, Zeme, Gaiss) cilvēka pamathoroskopā ir dominējošā, kurā atrodas vairāk planētu. Izejot no šīs pieejas, sniedzam jums ieskatu vēlamajās profesijās. Iedvesmai.

Ja natālajā (dzimšanas) kartē dominē Uguns stihija, tad tā ir norāde uz spēcīgu enerģētiku un aktivitāti. Tā iezīmē pašpārliecinātību, novatorismu, interesi par tehniku, mašīnām. Šiem cilvēkiem patīk vadīt un valdīt, un viņi paši visdrīzāk nepakļausies.

Saule Aunā– cilvēkam vajadzīgs kustīgs darbs, jo viņš necieš sēdošas, garlaicīgas nodarbes. Pārmaiņas, risks, prestižs – lūk, Auna galvenās prasības. Šajā zīmē dzimušie nereti tiecas strādāt radošu darbu, veidot biznesu, kurā var atklāt savas organizatoriskās spējas. Svarīgāks ir prestižs, nevis materiālā puse. Var strādāt ļoti dažādās jomās – ķirurģijā, zinātnē, kur joma saistīta ar tehniku, mehāniku (dzelžiem), tāpat arī amatniecībā (skulptora darbu), tirdzniecībā, policijā, sporta jomā, jurisprudencē, pedagoģijā, darbā ar vērtspapīriem, finansēm. Auni prot rast kontaktu ar cilvēkiem. Par sevi pārliecināti, jo nav taču otra cita tik laba!

Saule Lauvā– cilvēks cenšas izvirzīties neatlaidīgi un pacietīgi. Tiecas pēc augsta stāvokļa, pēc spožuma. Lauvas parasti ir karjeras cilvēki, grib valdīt, pret padotajiem ir ļoti prasīgi. Sīkumi nav domāti viņiem. Šajā zīmē dzimušajiem ir ļoti lielas darba spējas. Viņi ir atbildīgi, taču necieš kritiku, patīk tikai uzslavas un komplimenti. Darbs var būt saistīts ar mehāniku, tehniku, mašīnām. Bieži izvēlas administratīvu darbu, firmu vadīšanu, politiku, menedžera darbu, iesaistās arī spekulatīvās darbībās. Piemērots valsts darbs un arī armija. Var būt panākumi mākslā – labi aktieri, šovbiznesa pārstāvji. Der arī medicīnas jomas – kardioloģija, stomatoloģija.

Saule Strēlniekā – cilvēks tiecas uz augstiem mērķiem un būs gatavs vienīgi galvenajai lomai. Šajā zīmē dzimušie ir tālredzīgi, godkārīgi darba entuziasti, kas drošsirdīgi riskē. Politiskā arēna, armija un valsts dienesti ir domāti tieši Strēlniekiem. Viņi ir aktīvi ideju ģeneratori, uzņemas grandiozus projektus un spēj tos realizēt, viņiem neder rutīnas darbs. Labi izgudrotāji un racionalizatori lietās, kas saistītas ar dzelzi, uguni. Nereti kļūst par mediķiem – ķirurgiem, psihoterapeitiem. Faktiski viņi var būt, kas vien vēlas, Strēlniekam paredzēts plašs darbības lauks, it īpaši filozofijā, reliģijā. Labi prot nopelnīt. Tikai jāsargās kļūt pārlieku azartiskam un riskēt.

Gaisa stihijas pārsvars norāda uz profesijām, kur nepieciešams vairāk intelekta, mazāk fiziskā spēka. Gaisa stihijas pārstāvji ir organizatori ar augsti attīstītām prāta spējām, tendēti uz zinātniski pētniecisko darbību. Tie varētu būt mākslas jomu pārstāvji, zinātnieki, pedagogi, juristi.

Saule Dvīņos– cilvēkiem piemērotākas ir intelektuālās profesijas, garīgs darbs, jo patīk mācīties. Derīgas ir tās jomas, kur nepieciešama komunikācija – reklāmas aģenti, žurnālisti, reportieri, aktieri, menedžeri. Tikpat labi var arī veikties profesijās, kas saistītas ar mākslu, literatūru, žurnālistiku, mūziku, pedagoģiju, zinātni, padodas arī tehniskās jomas – matemātika, konstruēšana, var lepoties ar izgudrotāja talantu. Ātri apgūst valodas. Viņi labprāt pieteiksies doties komandējumos. Tā kā Dvīņiem nav izteiktas atbildības izjūtas, gluži par vadītājiem viņi nederēs, drīzāk – par vietniekiem. Dvīņiem der darbs, kur ir pārmaiņas, jauninājumi, radošas iespējas sevi parādīt, nevis strādāt tradicionāli. Viņos mīt izgudrotāja gars.

Saule Svarosdarbojas, kā jau Svariem pienākas, balansējot starp saviem talantiem un iespējām. Šajā zīmē dzimušajiem ir grūti izdarīt izvēli.

Viņu rīcībā ir visdažādākās jomas – filozofija, jurisprudence, literatūra, modes māksla, pedagoģija, kino, teātra skatuve, dekoratoru māksla, diplomātija. Viņi ir estēti un smalki spēj izjust formu, iejusties tēlā. Spēj izgudrot, kā visu paveikt racionālāk, apveltīti ar lielisku iztēli un gudrību. Prot likt lietā intuīciju. Lieliski spēj darboties izvēlētajā biznesā.

Kā vadītāji izpaužas kardināli, viņiem patīk strīdēties, taču viņi ātri atkal spēj visu nolīdzināt – māk pārliecināt apkārtējos, pakļaut cilvēkus, ir labi oratori. Svaru zīmes pārstāvji ir apzinīgi, un nauda nav viņiem svarīgākais dzīvē. Darbam jābūt tādam, kur iespējams sevi parādīt kā estētam ar izsmalcinātu gaumi.

Saule Ūdensvīrā– cilvēka rīcības pamatā ir neatkarība un brīvība, tie ir šīs personības atslēgvārdi. Viņu pavada ekscentrisks optimisms. Grūti būt kāda pakļautībā. Jāizvēlas profesija, kurā nepieciešama, izturība, mierīga vide. Liela daļa izvēlas valsts darbu, politiku, kā arī profesijas, kas saistītas ar zinātni, pētniecisko darbību, mākslu, literatūru, pedagoģiju, psiholoģiju, astroloģiju un citām metafiziskām nozarēm. Necieš rutīnu ikdienas darbā.

Ūdensvīram – vadītājam ir ass prāts un laba intuīcija, viņu grūti piemānīt.

Ūdens stihijas pārsvars norāda uz profesijām, kur nepieciešama lielāka emocionalitātes deva. Šajā grupā ietilpst apkalpojošās sfēras pārstāvji, sociālie darbinieki, mākslinieki. Ūdens stihijas pārstāvjiem der darbs, kas saistīts ar noslēpumu izzināšanu un šķidrumiem. Derētu arī profesijas, kas saistītas ar zemes un dārza darbiem, zinātni vai jūrniecību.

Saule Vēža zīmē– uz šiem cilvēkiem ir arī liela Mēness ietekme, kas piešķir pasīvāku dabu, tāpēc viņi lielākoties nav karjeristi, bet gan labāk sevi parāda rutīnas darbā. Savā profesijā viņi var kļūt par autoritāti, iegūt prestižu, reputāciju, slavu un panākumus. Gaida iespējas, kas radīsies. Tā kā ģimene ir visa pamatā, arī profesijas bieži pārņem no ģimenes. Vēžiem nepieciešams kolektīvs, kur valda ģimeniskums. Viņi nav materiāli prasīgi. Ko dara, to dara neatlaidīgi, paklausīgi, apzinīgi un lietišķi. Var būt problēmas ar algu, jo Vēzis ļauj sevi izmantot, ir mazdūšīgs prasībās pret darba devēju. Piemērotas ir profesijas, kas saistītas ar kalpošanu – audzināšana, bērnu pieskatīšana, dzīvnieku kopšana, pavārmāksla, psiholoģija, apkalpošana viesnīcās, restorānos. Ir labi pārdevēji, dārzkopji, mežniecības darbinieki. Der darbs, kur jānēsā formas.

Saule Skorpionā– šie cilvēki prot līdzsvarot prātu un emocijas, ir par sevi pārliecināti, ka visu spēj, jo ir godkārīgi un valdonīgi. Viņiem grūti pieņemt kādu aizrādījumu, kritiku. Profesijas saistītas ar zinātni – ķīmija, filozofija, medicīna (ķirurģija), tehniskās zinātnes. Skorpions ir mērķtiecīgs karjerists ar praktisku pieeju. Ja šajā zīmē dzimušie kļūst par vadītājiem, tad ir jārēķinās, ka būs stingras prasības. Plānus neizpauž, un tas kolektīvā var radīt neuzticēšanos. No grūtībām nebaidās. Intelektuāli un garīgi attīstītie Skorpioni bieži sevi realizē mākslā – mūzikā, uz teātra skatuves. Viņi sekmīgi spēj darboties valsts uzņēmumos, politikā un darbā, kas saistīts ar ūdeņiem, naftu.

Zivīm, pēdējai zīmei zodiaka aplī, piemīt citu astroloģisko zīmju īpašības. Zivīm nozīmīga ir karjera un ir piemērotas visas mākslas jomas. Zivis sekmīgi var strādāt kā personāls slimnīcās, tirdzniecībā, valsts dienestā, kuģniecībā, pedagoģijā. Zivis bieži saista psiholoģija, psihoterapija un okultās zinības. Zivju zīmes simbols (pretējos virzienos peldošas zivis) liecina, ka ir visas iespējas pacelties augšup vai arī palikt zemākā līmenī. Darbā nav racionālas, drīzāk visa pamatā ir intuīcija un emocijas. Ja kļūst par vadītāju, padomus vai idejas nepieņems, tomēr arī savu viedokli neuzspiedīs.

Zemes stihijas pārsvars horoskopa kartē norāda uz grūtu, ilgu darbu, kas prasa izturību. Pamatā šīs stihijas pārstāvji panākumus gūst lauksaimniecībā, arhitektūrā un celtniecībā, finanšu lietās, administratīvajā un politiskajā darbībā, zinātnē. Viņi ir praktiski profesionāļi un lietišķi organizatori.

Saule Vērša zīmē– šie cilvēki ir orientēti gūt labu peļņu. Materiālais ieguvums ir stimuls jebkurai darbībai. Vērši var izvēlēties dažādas profesijas, iesaistīties finanšu/ekonomiskajā darbībā, tirdzniecībā, arhitektūrā un celtniecībā, zemkopībā, lopkopībā, dārzkopībā, zinātnes un tehnoloģiju jomās. Vērši var ieņemt vadošus amatus, viņi var kļūt arī par labiem rakstniekiem, pavāriem, pedagogiem, ekonomistiem, biologiem.

Saule Jaunavā– analītiķi, oratori, ar augstām prāta spējām, kas iedziļinās niansēs, mēdz būt ļoti akurāti. Jaunavas ir teicami un kārtīgi darbinieki neatkarīgi no profesijas un darba profila. Darbu veic ar visaugstāko pienākuma un atbildības izjūtu. Var darboties kolektīvā, kā arī veikt darbu vienas pašas. Jaunavai patīk citus kritizēt, kaut pati kritiku necieš. Viņai šķiet, ka labāk par viņu neviens neko nevar izdarīt.

Jaunavas zīmē dzimušajiem der profesijas, kas saistītas ar materiālajām vērtībām, kur vajadzīga precizitāte, pedantisms, neatlaidība – grāmatvedība, finanses, banku sfēra. Nav piemērotas profesijas, kur ir jāriskē. Jaunavas var kļūt par literātiem, literatūras un mākslas kritiķiem, mediķiem, ārstiem, dizaineriem, pulksteņmeistariem, sekretāriem, pedagogiem, var gūt ienākumus no investīcijām. Lielisks izpildītājs un arī organizators.

Saule Mežāzī – kaut arī šie cilvēki ir tālredzīgi, profesiju viņi izvēlas pavēlu, un arī karjera pārsvarā veidojas lēni. Perspektīvas ir jomas, kas saistītas ar vadības darbu, politiku, pakalpojumu sfērām, dabu, dzīvniekiem, dārzkopību, arhitektūru, celtniecību, matemātiku, fiziku, armijas dienestu, tieslietām, komercdarbību, psiholoģiju, mākslu. Der arī mūzika, māksla. Mežāža zīmē dzimušie ir labi organizatori, viņi no darba nebaidās, ir pacietīgi un precīzi, gatavi darboties, nerēķinot savu laiku. Labprāt strādā vienatnē, tomēr vēlas publisku uzmanību. Ja nokļūs vadošā amatā, izturēsies atturīgi.

Svarīgākais