Latvijas 1. rokkafejnīcā Liepājā ir ēdieni visām gaumēm. Šeit pabrokastot un papusdienot nāk gan studenti, pensionāri, gan vecāki ar bērniem, un katram ir ko izvēlēties. Ja nosaukumā ietverts vārds rokkafejnīca, tad arī ēdienu nosaukumiem jābūt ar mūziku, teic kafejnīcas šefpavāre Rudīte Eihvalde un uzskaita - otrais ēdiens Dzīve kā rokenrols, pica Zīlīte, Rokera karbonāde, Ceptais ruksis, Liepājas plekste, pica Ripoja akmens, pica Rietumu radio. Rudīte piedāvā sešu iecienītāko ēdienu receptes. Pietiekami vienkāršas, lai tās mājās varētu pagatavot katrs.
Firmas ēdiens Bruģis
SASTĀVDAĻAS (1 porcijai):
5 zaļi šķēlēs sagriezti kartupeļi,
apmēram 150 g cūkas filejas,
garšvielas - sāls un pipari,
nedaudz šampinjonu,
saldais krējums,
sojas mērce.
PAGATAVOŠANA: friterī cep šķēlēs sagrieztos kartupeļus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Izklapē cūkas fileju, uzber sāli un piparus un liek uz pannas cepties. Kad fileja apcepusies, liek klāt apceptus šampinjonus un pārlej ar saldo krējumu. Sautē uz lēnas uguns, pielejot sojas mērci. Dekorē ar sezonas dārzeņiem - salātu lapu, tomātiem un burkāniem.
Vistas ragū
SASTĀVDAĻAS (1 porcijai):
vistas fileja (130-140 g),
100 g saldētu kartupeļu,
60 g Ķīnas kāposta,
60 g gurķa šķēlīšu,
tomāts,
50 g eļļas,
garšvielas - sāls, pipari, zaļumi,
saldais krējums.
PAGATAVOŠANA: friterī cep saldētus kartupeļus, līdz tie apcepušies zeltaini brūni. Vistas fileju cep uz pannas, liek klāt sāli, piparus un saldo krējumu. Sautē uz lēnas uguns, līdz viss savārījies viendabīgā masā. Pieliek baziliku un noņem no uguns. Šim ēdienam ir īpašs izkārtojums. Apkārt liek Ķīnas kāpostu, šķēlēs sagrieztu gurķi, tomāta daiviņas un pārlej ar zaļumu eļļu. To gatavo tā: parastajai eļļai liek klāt zaļumus, pētersīļus, ķiplokus, sāli un sablenderē.
Pica Zīlīte
SASTĀVDAĻAS (1 porcijai):
200 g picas mīklas,
tomātu mērce,
50 g cūkas šķiņķa,
30 g kūpinātas vistas,
brokolis,
2 uz pusēm sagriezti ķiršu tomātiņi,
4 olīvas.
PAGATAVOŠANA: uzkarsē pienu ar raugu, pieliek miltus, sāli un cukuru. Izveido viendabīgu masu, kurai ļauj uzrūgt. Mīklu sadala pa pikučiem un izveltnē, izveidojot apaļu formu, kuru noklāj ar tomātu mērci, liek virsū cūkas šķiņķi, kūpinātu vistu, brokoli, ķiršu tomātiņus un olīvas. Cep dažas minūtes 250 grādu temperatūrā.
Lapu salāti ar Parmezāna sieru
SASTĀVDAĻAS (1 porcijai):
20 g Ķīnas kāposta,
40 g salātu lapu,
2 uz pusēm sagriezti ķiršu tomāti,
20 g sarkanā sīpola,
15 g Parmezāna siera,
20 g ziedkāposta,
10 g baltmaizes grauzdiņu.
PAGATAVOŠANA: visu izkārto uz šķīvja vai sajauc bļodā un pārlej vai nu ar ķiploku mērci, vai zaļumu eļļu, vai olīveļļu. Šis ir iecienīts ēdiens kafejnīcā, nav trekns un ir krāsains.
Bulciņas ar banānu
SASTĀVDAĻAS (1 porcijai):
parastā rauga mīkla,
banāni,
kanēlis,
pūdercukurs.
PAGATAVOŠANA: no miltiem, eļļas, ūdens, cukura un sāls iejauc mīklu un liek raudzēties. Kad tā gatava, veido rullīšus, ietinot iekšā banānus, ko pārkaisa ar kanēli. Pēc tam iegūto rullīti griež šķēlēs tā, lai sanāk mazas rozītes. Cep zeltaini brūnas. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Saldējums Mandeļu sniegs
SASTĀVDAĻAS (1 porcijai):
1 l saldā krējuma Castella,
20 olas,
1 ēdamkarote cukura,
mandeles vai jebkuri citi rieksti, cik sirds kāro.
PAGATAVOŠANA: saputo saldo krējumu. Olas puto atsevišķi - baltumu un dzeltenumu. Galvenais - lai pie baltuma nebūtu ne pilītes dzeltenuma. Dzeltenumu saputo ar cukuru, līdz tā kļūst divas reizes vairāk, bet olu baltumu saputo stingrās putās. Saputotajā putukrējumā liek mandeles, pievieno saputoto olu dzeltenumu, pēc tam iecilā olu baltumu, veidojot viendabīgu masu. Lej trauciņos un uz 24 stundām liek saldētavā. Pasniedzot var pārliet ar žāvētu plūmju vai citu mērci.