Gar­šas ro­ken­rols uz šķīv­ja

Fir­mas ēdiens Bru­ģis © Felikss Sitņikovs

Lat­vi­jas 1. rok­ka­fej­nī­cā Lie­pā­jā ir ēdie­ni vi­sām gau­mēm. Šeit pa­bro­kas­tot un pa­pus­die­not nāk gan stu­den­ti, pen­si­onā­ri, gan ve­cā­ki ar bēr­niem, un kat­ram ir ko iz­vē­lē­ties. Ja no­sau­ku­mā ie­tverts vārds rok­ka­fej­nī­ca, tad arī ēdie­nu no­sau­ku­miem jā­būt ar mū­zi­ku, teic ka­fej­nī­cas šef­pa­vā­re Ru­dī­te Eih­val­de un uz­skai­ta - ot­rais ēdiens Dzī­ve kā ro­ken­rols, pi­ca Zī­lī­te, Ro­ke­ra kar­bo­nā­de, Cep­tais ruk­sis, Lie­pā­jas plek­ste, pi­ca Ri­po­ja ak­mens, pi­ca Rie­tu­mu ra­di­o. Ru­dī­te pie­dā­vā se­šu ie­cie­nī­tā­ko ēdie­nu re­cep­tes. Pie­tie­ka­mi vien­kār­šas, lai tās mā­jās va­rē­tu pa­ga­ta­vot katrs.

Fir­mas ēdiens Bru­ģis

SA­STĀV­DA­ĻAS (1 por­ci­jai):

5 za­ļi šķē­lēs sa­griez­ti kar­tu­pe­ļi,

ap­mē­ram 150 g cū­kas fi­le­jas,

garš­vie­las - sāls un pi­pa­ri,

ne­daudz šam­pin­jo­nu,

sal­dais krē­jums,

so­jas mēr­ce.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: fri­te­rī cep šķē­lēs sa­griez­tos kar­tu­pe­ļus, līdz tie kļūst zel­tai­ni brū­ni. Iz­kla­pē cū­kas fi­le­ju, uz­ber sā­li un pi­pa­rus un liek uz pan­nas cep­ties. Kad fi­le­ja ap­ce­pu­sies, liek klāt ap­cep­tus šam­pin­jo­nus un pār­lej ar sal­do krē­ju­mu. Sau­tē uz lē­nas uguns, pie­le­jot so­jas mēr­ci. De­ko­rē ar se­zo­nas dār­ze­ņiem - sa­lā­tu la­pu, to­mā­tiem un bur­kā­niem.

Vis­tas ra­gū

SA­STĀV­DA­ĻAS (1 por­ci­jai):

vis­tas fi­le­ja (130-140 g),

100 g sald­ētu kar­tu­pe­ļu,

60 g Ķī­nas kā­pos­ta,

60 g gur­ķa šķē­lī­šu,

to­māts,

50 g eļ­ļas,

garš­vie­las - sāls, pi­pa­ri, za­ļu­mi,

sal­dais krē­jums.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: fri­te­rī cep sald­ētus kar­tu­pe­ļus, līdz tie ap­ce­pu­šies zel­tai­ni brū­ni. Vis­tas fi­le­ju cep uz pan­nas, liek klāt sā­li, pi­pa­rus un sal­do krē­ju­mu. Sau­tē uz lē­nas uguns, līdz viss sa­vā­rī­jies vien­da­bī­gā ma­sā. Pie­liek ba­zi­li­ku un no­ņem no uguns. Šim ēdie­nam ir īpašs iz­kār­to­jums. Ap­kārt liek Ķī­nas kā­pos­tu, šķē­lēs sa­griez­tu gur­ķi, to­mā­ta dai­vi­ņas un pār­lej ar za­ļu­mu eļ­ļu. To ga­ta­vo tā: pa­ras­ta­jai eļ­ļai liek klāt za­ļu­mus, pē­ter­sī­ļus, ķip­lo­kus, sā­li un sa­blen­de­rē.

Pi­ca Zī­lī­te

SA­STĀV­DA­ĻAS (1 por­ci­jai):

200 g pi­cas mīk­las,

to­mā­tu mēr­ce,

50 g cū­kas šķiņ­ķa,

30 g kū­pi­nā­tas vis­tas,

bro­ko­lis,

2 uz pus­ēm sa­griez­ti ķir­šu to­mā­ti­ņi,

4 olīv­as.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: uz­kar­sē pie­nu ar rau­gu, pie­liek mil­tus, sā­li un cu­ku­ru. Iz­vei­do vien­da­bī­gu ma­su, ku­rai ļauj uz­rūgt. Mīk­lu sa­da­la pa pi­ku­čiem un iz­vel­tnē, iz­vei­do­jot apaļ­u for­mu, ku­ru no­klāj ar to­mā­tu mēr­ci, liek vir­sū cū­kas šķiņ­ķi, kū­pi­nā­tu vis­tu, bro­ko­li, ķir­šu to­mā­ti­ņus un olīv­as. Cep da­žas mi­nū­tes 250 grā­du tem­pe­ra­tū­rā.

La­pu sa­lā­ti ar Pa­rme­zā­na sie­ru

SA­STĀV­DA­ĻAS (1 por­ci­jai):

20 g Ķī­nas kā­pos­ta,

40 g sa­lā­tu la­pu,

2 uz pus­ēm sa­griez­ti ķir­šu to­mā­ti,

20 g sar­ka­nā sī­po­la,

15 g Pa­rme­zā­na sie­ra,

20 g zied­kā­pos­ta,

10 g bal­tmai­zes grauz­di­ņu.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: vi­su iz­kār­to uz šķīv­ja vai sa­jauc bļo­dā un pār­lej vai nu ar ķip­lo­ku mēr­ci, vai za­ļu­mu eļ­ļu, vai olīv­eļ­ļu. Šis ir ie­cie­nīts ēdiens ka­fej­nī­cā, nav trekns un ir krā­sains.

Bul­ci­ņas ar ba­nā­nu

SA­STĀV­DA­ĻAS (1 por­ci­jai):

pa­ras­tā rau­ga mīk­la,

ba­nā­ni,

ka­nē­lis,

pū­der­cu­kurs.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: no mil­tiem, eļ­ļas, ūdens, cu­ku­ra un sāls ie­jauc mīk­lu un liek rau­dzē­ties. Kad tā ga­ta­va, vei­do rul­lī­šus, ie­ti­not iek­šā ba­nā­nus, ko pār­kai­sa ar ka­nē­li. Pēc tam ie­gū­to rul­lī­ti griež šķē­lēs tā, lai sa­nāk ma­zas ro­zī­tes. Cep zel­tai­ni brū­nas. Pār­kai­sa ar pū­der­cu­ku­ru.

Sal­dē­jums Man­de­ļu sniegs

SA­STĀV­DA­ĻAS (1 por­ci­jai):

1 l sal­dā krē­ju­ma Cas­tel­la,

20 olas,

1 ēdam­ka­ro­te cu­ku­ra,

man­de­les vai jeb­ku­ri ci­ti riek­sti, cik sirds kā­ro.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: sa­pu­to sal­do krē­ju­mu. Olas pu­to at­se­viš­ķi - bal­tu­mu un dzel­te­nu­mu. Gal­ve­nais - lai pie bal­tu­ma ne­bū­tu ne pi­lī­tes dzel­te­nu­ma. Dzel­te­nu­mu sa­pu­to ar cu­ku­ru, līdz tā kļūst di­vas rei­zes vai­rāk, bet olu bal­tu­mu sa­pu­to stin­grās pu­tās. Sa­pu­to­ta­jā pu­tu­krē­ju­mā liek man­de­les, pie­vie­no sa­pu­to­to olu dzel­te­nu­mu, pēc tam ie­ci­lā olu bal­tu­mu, vei­do­jot vien­da­bī­gu ma­su. Lej trau­ci­ņos un uz 24 stun­dām liek sald­ēta­vā. Pa­snie­dzot var pār­liet ar žā­vē­tu plūm­ju vai ci­tu mēr­ci.

Citi raksti

Katru dzīves aspektu ir pārveidojusi tehnoloģija, un tas ietver arī brīvā laika pavadīšanu un izklaidi. No filmu straumēšanas pēc pieprasījuma līdz interaktīvu lietotņu un digitālo hobiju izpētei mūsdienu dzīvesveids arvien vairāk balstās uz pieredzi, kas pieejama uzreiz un ērti. Šodien cilvēki sagaida ātru piekļuvi visam, kas viņus interesē, un tiešsaistes risinājumi to padara iespējamu. Aplūkosim, kā tiešsaistes kazino ieņem vietu digitālajā izklaidē mūsdienu dzīvesveidā un kā tie kļūst par neatņemamu šī plašā tirgus daļu.

Svarīgākais