Līdz 9.septembrim Rīgas iedzīvotājus un viesus sveiks Gastronomijas festivāls, kura ietvaros vairāk nekā 40 galvaspilsētas izcilākie restorāni, kafejnīcas un bāri prezentēs saviem apmeklētājiem unikālus piedāvājumus un jaunumus ēdienkartēs, tādā veidā ļaujot katram gardēdim iepazīt vēl nebijušas garšas nianses. „Gastronomijas festivāls notiek izstādes „Riga Food 2012” laikā, un tā mērķis ir popularizēt ārpus mājas ēšanas kultūru Latvijā, laužot stereotipus par to, ka patīkamas maltītes ieturēšana restorānā, kafejnīcā vai bārā ir nesamērīgi tēriņi,” stāsta Gastronomijas festivāla koordinators Oskars Šļakota, aicinot veidot Rīgu par gastronomijas metropoli.
Festivāla garšas buķeti veidos restorāni „Ambiente”, „Avalon”, „Bibliotēka N°1 restorāns”, „Burkāns”, „Dstyle Lounge”, „KID*”, „Kitchen”, „Gutenbergs”, „Kaļķu vārti”, „Ostas skati”, „Merlin”, „Colombo”, „Panda9”, „Burrito Bar”, „Tex-Mex”, „Ribs&Rock”, „Steiku Haoss”, „Spicy Affair”, „SUITE Restorāns”, „Teātra Bāra restorāns”, „Melnā Kaķa Mājas Restorāns”, alus restorāns „Merlin”, ebreju virtuves restorāns „Menora”, 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt”, svaigēšanas restorāns „Raw Garden”, zivju restorāns „Le Dome”, jogurta saldējumu kafejnīca „Yo Yo Frozen Yoghurt”, vīna bārs „Garage”, krodziņš „Lāsīte”, grilbārs „Alibi”, spāņu tapu bārs „Madride”, kokteiļbārs „Betty Page”, „D’vine bar”, kafejnīca „Mierā”, kultūras bārs „Sapņi un kokteiļi”, kā arī mācību un atpūtas telpa „Viesistaba Kazarmās”.
PAR DALĪBNIEKIEM:
RESTORĀNS "AMBIENTE" ir pirmais un līdz šim vienīgais restorāns Latvijā, kur iespējams baudīt jūgendstila gaisotni kā interjerā un restorāna atmosfērā, tā arī ēdienos un to pasniegšanas manierēs. Restorāna piedāvājumā ir plašs latvisku ēdienu klāsts, kas papildināts ar jūgendstilam raksturīgo pamatīgumu un greznību. Festivāla ietvaros "Ambiente" saviem apmeklētājiem piedāvās īpašu akciju: pasūtot 2 vai 3 ēdienus no a’la carte, tos varēsiet nobaudīt ar 20 % atlaidi. Šī atlaide neattiecas uz dzērieniem.
KOKTEIĻBĀRS "BETTY PAGE" īpašs ar to, ka piedāvā apmeklētājiem klasiskās ASV vērtības, piemēram, Teksasas spārniņus, RibEye steiku un Ņujorkas siera kūku, tai pat laikā neaizmirstot par konservatīvāku garšu piekritējiem - viņi ēdienkartē atradīs spageti un ungāru zivju zupu. Festivāla laikā "Betty Page" piedāvās 25% atlaidi šādai maltītei: diļļu pankūku maisiņi, pildīti ar laša musu, cūkas ribiņas, ceptas uz ķiplokiem, pasniegtas ar kartupeļu un briežu gaļas gratēnu kaperu mērcē. Kā arī deserts: mafinu triloģija – ar mellenēm, šokolādi un lazdu riekstu kapučīno. Cena – LVL 14,99 (iepriekšējā cena –LVL 19,99).
RESTORĀNĀ "BURKĀNS" iespējams nobaudīt harizmātiskā bārmeņa Arņa Bikšus gardos kokteiļus, kā arī restorāna šefpavāra Andra Rūmīša skaisti pasniegtus un garšīgi pagatavotus ēdienus. Vēl neaizmirstamāku Jūsu ēdienreizi padarīs brīnišķīgais skats uz Daugavu, kas paveras no restorāna loga. Festivāla laikā restorānā ikvienam ir iespēja nobaudīt trīs ēdienu komplektu par lielisku cenu – LVL 12,00. Komplektā ietilpst: rudens dārzeņu krēmzupa ar vaniļu un burkānu čipsiem, truša gaļas balotīne ar garšaugiem un lēcu sautējumu, kā arī ābolu strūdele ar pašu gatavotu upeņu saldējumu un baltās šokolādes mērci. Klāt tam visam Bellini kokteilis par brīvu!
3 PAVĀRU RESTORĀNS "TAM LABAM BŪS AUGT" arvien pratis pārsteigt ar gardām un neaizmirstamām maltītēm, kas tapušas apvienojot trīs izcilu pavāru - Mārtiņa Sirmā, Ērika Dreibanta un Rūtas Rietumas - spēkus un prasmes. Restorānā ir atvērtā virtuve - tas nozīmē, ka Jūsu pasūtītais ēdiens tiek gatavots Jūsu acu priekšā. Restorāna pavāri gatavojot liek uzsvaru uz labu garšu un kvalitatīvu un veselīgu uzturu, tāpēc ēdienu sastāvdaļas tiek izraudzītas īpaši rūpīgi.
„BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” - ir šefpavāra Māra Jansona radītā neatkārtojamā mūsdienu Latvijas virtuves bibliotēka, kurā atradīsiet kvalitatīvākos pašmāju sezonālos produktus, kas pagatavoti liekot lietā izcilu pieredzi un radīs ēdiena baudītājam gaisīgas sajūtas. Restorāna atmosfērā dominē klasika, ko papildina nebeidzams fantāzijas lidojums, kas apmeklētāju aizved nebijušā garšu ceļojumā. "BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns" piedāvā Jums saņemt vīnziņa īpaši piemklētu vīnu par speciālu cenu LVL 2,50 (glāze), pasūtot kādu no šiem ēdieniem:
1) Viegli marinētas Baltijas reņģes ar mārrutku krēmu. Cena LVL 5,50.
2) Latvijas liellopa plānās filejas steiks. Cena LVL 12,00
3) Latvijā audzēta tvaikota stores fileja ar fenheļa biezeni un tomātu, kaperu un šalotu salsu. Cena LVL 12,00.
4) Deserts „Latvijas bērzs”. Cena LVL 4,50.
5) Viegls svaigā jogurta krēms. Cena LVL 4,50.
ZIVJU RESTORĀNS "LE DOME" sagaida savus apmeklētājus ar vilinošu smaržu, neatkārtojamu garšu un draudzīgu gaisotni. Restorānā tiek pasniegta Latvijas produkcija, kas sagatavota ar "Le Dome" šefpavāru augstāko meistarību. Ēdienus restorānā papildina izsmalcinātu vīnu izlase, kas maltīti padara pirmklasīgu. Šis neapšaubāmi ir restorāns ar raksturu, ko romantisku padara brīvdienu vakaros pie klavierēm sēdošais pianists, kurš ienes telpā neuzkrītošas un svētkpilnas mūzikas skaņas.
BĀRS "D'VINE" atrodas pašā pilsētas centrā viesnīcas „Radisson Blu Hotel Latvija” modernās stikla piebūves 2. stāvā. Bāra interjera pamatā ir stikla sienas rotaļīgā kombinācijā ar metālu, kas, baudot pusdienas vai vakariņas, paver brīnišķīgu skatu uz dzīvīgo Brīvības ielu. Papildinot to visu ar mainīgu krāsu apgaismojumu, tiek radīta īpaši kosmopolītiska atmosfēra, kurā viesiem tiek piedāvāts plašs vīnu klāsts ar vairāk nekā 120 vīniem no visas pasaules, gardas tapas, salāti, kā arī dažādi siltie ēdieni un brīnišķīgi deserti. Gastronomijas festivālā bārs „D’vine” aicina Jūs nobaudīt speciāli sagatavotu ēdienkarti ar gardām spāņu tapām un izslavētu spāņu desertu Creme Catalanapar īpašām cenām – sākot no LVL 2,50. Visiem vīna baudītājiem būsim sarūpējuši arī izmeklētu spāņu vīnu izlasi par iepazīšanās cenu – LVL 16,00 par pudeli (iepriekšējā cena – LVL 26,00).
SVAIGĒŠANAS RESTORĀNS "RAW GARDEN" ir veselīgas ēdināšanas līderis Latvijā. Būtiskākais, ko piedāvā "Raw Garden", ir enerģija, veselība un, protams, baudījums. Šis restorāns ir paredzēts visiem, taču īpaši veselīgas ēšanas faniem, veģetāriešiem un vegāniem. Ēdienkarte tiek veidota atbilstoši sezonām, un šobrīd tajā dominē sakņaugi, ķirbji un āboli, kas audzēti Latvijas bioloģiskajās zemnieku saimniecībās. Ziemas sezonā tiek diedzētas sēklas un pupiņas, kas dīgšanas procesā atbrīvo īpaši daudz derīgu uzturvielu.