Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Citi raksti

Gadumijas noskaņas Ventspilī!

© OC Ventspils arhīvs

Gadumijas noskaņas Ventspilī!

Apskati Ventspils eglītes, vizinies ar Ziemassvētku vilcieniņu, uzkāp kalnā, lai redzētu Ventspili no cita skatpunkta. Baudi skaistumu un mieru!

Gadumijas svētku noskaņas ir uzburtas arī Ventspilī ‒ ielās iemirdzējušies svētku rotājumi un košās egles. Lielais laukums tumsā mirdz ar greznu gaismu.

Pastaigu cienītājiem Ventspilī sagatavots īpašs eglīšu maršruts, kurā iekļautas deviņas pilsētas izdekorētās egles. Azartiskākie atpūtnieki var uzkāpt kalnā pie staltbrieža un apskatīt pilsētu no pašas augšas. Bet, kad kājas jau piekusušas, var baudīt mieru grezni izgaismotajā Lielajā laukumā pie koncertzāles “Latvija” vai arī doties pārbraucienā ar muzikālo vilcieniņu “Ventspils Train”, kas pietur turpat blakus. Gada izskaņas skaistākajā laikā līdz pat decembra beigām, iemīļotajām Ziemassvētku melodijām skanot, vilcieniņš vizinās ventspilniekus un pilsētas viesus katru nedēļas nogali no piektdienas līdz svētdienai, no plkst. 17.00 līdz plkst. 20.00.

Ventspils Tūrisma informācijas centra izveidoto pastaigu maršrutu “Eglīšu ceļvedis 2020”, informāciju par vilcieniņa kursēšanu un citas noderīgas lietas atradīsiet mājaslapā www.visitventspils.com.

Lai paskatītos uz pilsētu no cita skatpunkta, jāuzkāpj Ventspils kalnā “Lemberga hūte”. Kalns ir unikāls ne tikai ar skatu, bet arī ar to, ka tas ir mākslīgi uzbērts no nederīgās grutns, kas tika iegūta, pārbūvējot pilsētas ielas un ietves. Kalns apmeklētājiem tika atvērts 2005. gadā. Tolaik kalns bija vien 16 m augsts. Šobrīd Lemberga hūte sasniegusi jau 58 m atzīmi virs jūras līmeņa. No kalna virsotnes dienas laikā iespējams pārredzēt visu pilsētu, piepilsētas mežus un jūru, bet tumsā redzama izgaismotā pilsēta un osta. Kalna virsotnē atrodas skulptūra “Staltbriežiem Kurzemē - 100”. Skulptūras autors ir mākslinieks Gļebs Panteļejevs. Tā veidota no bronzas dabiskā lielumā un kopā ar ragiem pārsniedz divu metru augstumu.

Iestājoties piemērotiem laika apstākļiem, Lemberga hūtē tiek sagatavotas slēpošanas un snovborda trases, kā arī bērnu kalniņš. Tajā ikviens mazais apmeklētājs var bez maksas vizināties ar uz vietas esošajām ragaviņām.

Pēc aktīvās atpūtas un pastaigām ērti būs nakšņot Olimpiskā centra “Ventspils” viesnīcā pilsētas centrā. Viesnīcas klienti var saņemt ar 20% atlaidi kādā no trīs Olimpiskā centra “Ventspils” atlētikas zālēm, kā arī lielajā vai mazajā Ūdens piedzīvojumu parka peldbaseinā, kuri šobrīd ir atvērti apmeklētājiem!

Informācija par viesnīcu www.hotelocventspils.lv, par aktīvās atpūtas iespējām www.ocventspils.lv