Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Citi raksti

“Atriebējas” ir gatavas atklāt kaislību piesātinātos noziegumus!

© Publicitātes foto

No ceturtdienas, 17. septembra, pie skatītājiem nonāk Anda Miziša režisētā seriāla “Atriebējas” pirmā sezona, kur galvenajās lomās spēcīgos tēlos redzēsim Santu Didžus un Aneti Krasovsku, kā arī Pāvelu Griškovu un Mārtiņu Upenieku. Pakaļdzīšanās un nolaupīšanas, naids un mīlestība, striptīzs un neskaitāmas slepkavības, ko atklāt un par ko skaidroties - nervus kutinošas situācijas ar humora piesitienu jaunajā kriminālkomēdijā "Atriebējas" atnesīs tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma Tet vietējā satura ražotājs Tet Studio. Visas seriāla epizodes būs vērojamas jau no 17. septembra Shortcut Films.

“Atriebēju” aktieri atzīst, ka, filmēšanas laikā, komanda izveidojās ātri un filmēšanas gaitā viens otru saprata un atbalstīja. Šī seriāla filmēšana pavisam bija kas jauns ikvienam aktierim, kurš piedalījās filmēšanā, jo Latvijā kriminālkomēdijas žanra seriāli bieži netiek uzņemti. Papildus galvenajai četrotnei skatītāji lomās redzēs arī Armandu Ikali, Uldi Anži, Nauri Indzeri, Edgaru Pujātu, Girtu Krūmiņu, Eduardu Johansonu, Viesturu Krauzi, Samiru Adgezalovu, Danu Avotiņu-Lāci, Elizabeti Mariju Branti, Rihardu Jakovelu, Kasparu Kambalu, Lieni Šmuksti un citus.

Galvenās - Frīdas lomas atveidotāja Santa Didžus stāsta: “Ārkārtīgi patika komanda, kas izveidojās saraustītajā Covid-19 filmēšanas laikā. Ikvienam bija svarīgs iznākums, visi strādāja kā viena liela ģimene. Patika pavadīt laiku kopā ar šiem cilvēkiem, jo īstajā brīdī viens otru virzījām uz priekšu, atbalstījām. Ļoti ceru uz tālāko turpinājumu, jo filmēšanās process man ir bauda, tas ir pavisam kaut kas cits, nekā atrasties uz skatuves. Šis ir viens no seriāliem, kuru pati esmu skatījusies pēc filmēšanās tajā.” Frīda ir bijusī izmeklētāja smago noziegumu nodaļā, kas pilnībā veltījusi sevi darbam. “Biju ļoti priecīga tikt pie šīs lomas, jo man patīk Frīdas personāžs. Nekad nebiju spēlējusi izmeklētāju, tas bija kas jauns. Viņa sevi ir pazaudējusi darbā, un tagad ir jāiemācās atrast sevi dzīvē - Frīda lielu savas dzīves daļu pavada risinot, meklējot un virzoties uz priekšu, lai atrisinātu noziegumu, tomēr ir aizmirsusi, kas ir kopdzīve ar vīru, izklaides, atpūta,” tā par atveidoto varoni saka pati Santa Didžus.

Frīdas partnere atriebības ceļā ir Anetes Krasovskas atveidotā Monta - bijusī sekretāre un pilnīgs pretstats Frīdai - ļoti skaista un romantiska būtne. “Ļoti interesants bija jau pats sākums, kad kopā ar režisoru un kostīmu mākslinieci veidojām manu tēlu. Mēs vēlējāmies, lai izskatos citādāk nekā parasti. Man ir brūnas acis un man ir liels prieks, ka eksperimenta rezultātā izmēģinājām ielikt man zaļas lēcas,” tēla veidošanas procesu raksturo Anete. “Man ir patiesi liels prieks, ka lēnām sākam iet uz kino formātu. Lēnām ejam uz Netflix kvalitāti, kur viena sērija ir 40 līdz 50 minūtes gara. Tāpat priecājos, ka Latvijā sākam veidot krimināla formāta seriālus un filmas. Mēs vairs nebaidāmies riskēt - gan šis seriāls “Atriebējas”, gan arī “Bezvēsts pazudušās” ir lielisks piemērs tam.”

Jau pirmajā satikšanās brīdī abām varonēm seko sērijveida slepkava, dēļ vīriešiem abas zaudē darbu un visam pāri - abas atstāj viņu dzīves vīrieši. Šī notikumu ķēde liek viņām pieņemt lēmumu izveidot privātdetektīvu biroju, kas atbalstītu arī citas nelaimīgas sievietes, kuras vēlas atriebties saviem neuzticīgajiem kungiem. Tomēr no vīriešiem viņām izvairīties neizdodas, un īpaši cieši notikumi saved kopā ar Frīdas bijušo padoto Georgu - izmeklētāju smago noziegumu nodaļā, ko atveido aktieris Pāvels Griškovs, un Mārtiņa Upenieka atveidoto policistu Kasparu Balodi - jauno karjeristu, kurš ļoti vēlas apliecināties, savās darbībās bieži pārcenšoties. Viņus abus vieno aizraušanās ar īstām veču filmām un seriāliem.

“Līdz šim brīdim man likās, ka latviešiem nav humora, ar tādu domu es arī dzīvoju. Un tad es satiku Mārtiņu Upenieku, sākās filmēšanās - un šo laiku varu nosaukt tika tā - "nebeidzamais smieklu maratons”. Kopā ar viņu mēs radījām tik daudz smieklīgus mirkļus, ka ar sāpošiem vēderiem no filmēšanas gājām ne tikai mēs, bet visa filmēšanas grupa. Es ar nepacietību gaidu otro sezonu, lai mēs varētu turpināt ar smiekliem stiprināt latviešu skatītāju imūnsistēmu cīņā ar rudens drēgno laiku,” Pāvels Griškovs atklāj, kuri filmēšanas laikā ir bijuši lielākie humoristi. Un viņa teikto papildina Mārtiņš Upenieks: “Šī bija lieliska iespēja izmēģināt kaut ko līdzīgu “buddy cop” žanra filmām. Pirmo reizi filmēšanās laukumā tik daudz smējos. Varbūt mēs neesam paši labākie izmeklētāji pasaulē, bet pavisam noteikti sirsnīgākie. Ceru, ka to sajutīs arī skatītāji.”

Seriāla galvenais režisors ir Andis Mizišs, savukārt divas epizodes “Kultūristi un gumijkoks” un “Čipendeils” režisējis Gatis Ungurs. Sižeta pamata līnija balstīta Igaunijā skatītāju mīlestību iekarojušā seriāla "Revenge Office" vadlīnijās, scenārija adaptāciju veicot Guntaram Godiņam. Seriāla galvenais operators ir Uldis Jancis, aktieru atlase - Māra Liniņa, Helēna Lazdiņa, Evita Bērziņa, skaņa - Kārlis Drukteins, Jevgenijs Svjatovs, montāža - Sandra Alksne, Armands Zvirbulis, mākslinieki - Renāte Bāliņa, Aija Skoromko, Jānis Auniņš, kostīmu māksliniece - Līga Krāsone, grims - Agita Ilješāne, Ieva Sebre, ražošanas vadītāja - Daiga Līcīte, producents - Gatis Upmalis.

No 17.septembra visas seriāla “Atriebējas” sērijas būs pieejamas Shortcut Films, savukārt televīzijas pirmizrādi piedzīvos nākamā gada pavasarī kanālā STV Pirmā!