Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Citi raksti

Lietuva gatava pārņemt LVM pieredzi koksnes pārdošanā

© Kaspars Krafts/F64

Novērtējot AS “Latvijas valsts meži” (LVM) jau vairāk nekā 20 gadu pieredzi ilgtspējīgā valsts mežu apsaimniekošanā, 12. augustā Latvijā viesojās Lietuvas valsts mežu apsaimniekošanas uzņēmuma “Valstybinių miškų urėdija pārstāvji, lai iepazītos ar LVM darbības pamatprincipiem un procesu organizācijas vadību un pārrunātu konkrētas sadarbības iespējas tuvākajā nākotnē.

“Ilgtspējīgas un atbildīgas Lietuvas mežu apsaimniekošanas īstenošanai 2018. gadā tika izveidots valsts mežu apsaimniekošanas uzņēmums ar līdzīgiem darbības principiem kā Latvijā un citās Baltijas jūras valstīs, kur notiek efektīva meža apsaimniekošana,” stāsta VĮ “Valstybinių miškų urėdija direktors Valdas Kaubre

LVM eksperti iepazīstināja Lietuvas kolēģus ar pēdējo 20 gadu pieredzi un īstenotajām inovācijā valsts meža apsaimniekošanā Latvijā, ar darba procesu organizāciju selekcionētu meža stādu audzēšanā, augstvērtīgu mežu stādīšanā un kopšanā un Latvijas kokapstrādes uzņēmumiem piemērotu koksnes produktu ražošanā un pārdošanā.

Tikšanās noslēgumā abu valstu pārstāvji atzina nepieciešamību dalīties pieredzē efektīvas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas procesu īstenošanā, vienojoties par sadarbības Memoranda izstrādi, kas nākotnē sekmētu vienotu, skaidru un pamatotu meža apsaimniekošanas principu realizāciju kaimiņvalstīs.

Puses vienojās, ka sadarbības Memoranda ietvars un redakcijas sagatavošana tiks uzsākta vistuvākajā laikā un to plānots abpusēji parakstīt šī gada rudens sākumā.