Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Citi raksti

"TAUTUMEITAS" uzstāsies jaunā, unikālā projektā VIVA LATVIJA!

© Publicitātes foto

17.septembrī plkst. 20.00 Lielajā ģildē uzstāsies etnomūzikas grupa „Tautumeitas”, kas sava interesantā muzikālā formāta dēļ ir iekarojusi neskaitāmu klausītāju sirdis ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē.

Grupa dibināta 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas profesionālas dziedātājas - Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Liepiņa un Laura Marta Līcīte. Apburošās meitenes izpilda tautasdziesmas un mūsdienu kompozīcijas latviešiem tradicionālajā daudzbalsības stilā. Maigā, taču jaudīgā dziedāšanas maniere valdzina ar balsu rezonansi un rada īpašas, prātā paliekošas emocijas.

Lai spilgtāk un tēlaināk izpaustu moderno “tautumeitu” domas un jūtas, mākslinieces a`cappella stilu papildina ar dažādiem mūzikas instrumentiem. Vairākas grupas dalībnieces ir studējušas etnomuzikoloģiju - grupas daiļradē ir jūtama dažādu zemju tautas mūzikas ietekme. Tembru dažādība, jaunas idejas un eklektiska mūzikā gaume, veiksmīgi apvienojoties, ir radījuši “Tautumeitu” unikālo skanējumu.

Grupas debijas albums ar tādu pašu nosaukumu “Tautumeitas” 2019.gadā ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” kategorijā “Tautas vai pasaules mūzikas albums”. Savukārt, singls “Sadziedami” ieguva trešo vietu LR2 dziesmu aptaujā “Muzikālā banka”.

Šis būs viens no unikālajiem muzikālajiem pasākumiem, kas notiks „Ineses Galantes fonda” jaunā projekta VIVA LATVIJA! ietvaros. Muzikālā vakara gaitā dziedātājas no skatuves arī sarunāsies ar skatītājiem: atklās meistarības un panākumu noslēpumus, atbildēs uz klausītāju jautājumiem. Bet pasākuma vadītājs un moderators - sens Ineses Galantes fonda draugs, burvīgais Valters Krauze, skatītāju un dziedātāju dialogam piešķirs gan dinamismu, gan arī zināmu intrigu.

Koncerta īpašie viesi - spilgtākie konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” dalībnieki.

Pasākums būs īpašs notikums ne tikai mūzikas skolu audzēkņiem, bet arī visiem tautas mūzikas modernā izpildījuma cienītājiem.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tīklā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/83171

Rīgas mūzikas skolu audzēkņiem - ieeja koncertā bez maksas.

Biļetes, uzrādot savu mācību iestādes apliecību, saņemamas jebkurā „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietā (izņemot internetu). Audzēkņiem, apmeklējot pasākumu, pie ieejas kopā ar biļeti obligāti jāuzrāda derīga apliecība, pretējā gadījumā tie koncertā netiks ielaisti. Bezmaksas biļešu skaits ir ierobežots.

Koncerts notiks, ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus.

Pasākuma lapa sociālajā tīklā Facebook: https://www.facebook.com/events/651981648758990

Organizē: Ineses Galantes fonds.

Pasākumu atbalsta: Rīgas dome, Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departaments, zvērināta advokāta Viktora Tihonova birojs, SIA East - West Transit, AS Antalis, tipogrāfija Eveko, Pūre šokolāde, Venden.

Informatīvie partneri: Lounge FM, izdevniecības: Rīgas Viļņi, Dienas žurnāli, izdevumi: Vip Lounge, Ka būt laimīgai, Lubļu, Otkritij gorod, L'OFFICIEL, Titanium, Segodņa, Subbota, Riga This Week, maminuklubs.lv, neatkariga.lv, press.lv.