Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

TSI sadarbībā ar Lielbritānijas augstskolu sāk uzņemšanu dubultā diploma studiju programmā

© Publicitātes foto

Transporta un sakaru institūts (TSI) sāk studentu uzņemšanu bakalaura programmā “Computer Science” (“Datorzinātnes”), kas ir akreditēta Rietumanglijas Universitātē (UWE), kura atrodas Bristolē, Lielbritānijā. Programmas absolventi saņems divus diplomus un prestižu kvalifikāciju, kas ļaus attīstīt karjeru jebkurā pasaules valstī.

24. jūlijā UWE kvalitātes novērtēšanas komisija ir pabeigusi TSI kā partner-augstskolas un tās bakalaura programmas “Datorzinātnes” izvērtēšanu un akreditāciju. Rietumanglijas Universitātes pārstāvji apliecināja, ka TSI piedāvātās izglītības kvalitāte datorzinātņu jomā atbilst britu standartiem, un apstiprināja dubultā diploma programmas uzsākšanu. Pirmie studenti sāks apmācību šajā TSI un UWE kopīgi izstrādātajā programmā jau šoruden. Studijas notiks TSI, Rīgā, angļu valodā. Studentu panākumus programmas apgūšanā vērtēs gan TSI, gan britu augstskolas UWE pasniedzēji.

“Britu izglītības kvalitāte tiek atzīta visā pasaulē”, partneru izvēli skaidro TSI valdes priekšsēdētāja, profesore Irina Jackiva, “Svarīgi, ka tieši Lielbritānija ir uzkrājusi kolosālu pieredzi ārvalstu studentu veiksmīgā apmācībā. Un studentu apmierinātības (student satisfaction) līmenis britu augstskolās ir viens no visaugstākajiem pasaulē. UWE, savukārt, 2019. gadā ieņēma 2. vietu starp britu augstskolām valsts veidotajā reitingā Student satisfaction survey. Tāpēc mēs tiecamies pārņemt šo pieredzi no labākajiem. Sadarbība ar UWE ir ieplānota daudz plašāka kā vienas studiju programmas izveidošana, tas ir darbs visos līmeņos”.

Studentiem no ES valstīm izglītība Lielbritānijā kļūs daudz dārgāka dēļ Breksita. Studijas TSI un UWE kopējā programmā - tas ir veids kā, galvenokārt Baltijas valstu studentiem, iegūt britu kvalitātes izglītību par pieejamu cenu un tuvu mājām.

Topošie dubultā diploma programmas absolventi iegūs lieliskas karjeras perspektīvas visā pasaulē un, protams, arī Latvijā. Rīga ir kļuvusi par Baltijas valstu IT-galvaspilsētu, šeit ir izveidojušies gan spēcīgi Latvijas IT-uzņēmumi, gan arī starptautisku IT-gigantu pārstāvniecības. Tiem visiem ir nepieciešami kvalificēti darbinieki, tāpēc programmu aktīvi atbalsta IT izglītības fonds un tā valdes priekšsēdētājs, “Accenture Latvia” vadītājs Maksims Jegorovs.

TSI programmas “Computer Science” specializācijā ietvertas tās jomas, kur UWE ir guvusi daudz panākumu - mākslīgais intelekts un uzņēmējdarbība. TSI Datorzinātņu un telekomunikāciju fakultātes dekāns Mihails Savrasovs uzsver: “Kopā mēs piedāvājam mūsu bakalaura programmas variantu, kas ietver “karstākās” tēmas IT jomā. IT eksperti, kurus gatavos šī programma, tiks pieprasīti ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropas Savienībā, visā pasaulē”.

Transporta un sakaru institūts tika dibināts 1999. gadā, un šodien ir lielākā privātā tehniskā augstskola Latvijas Republikā. TSI ir atzīts kā privātā augstskola, kura īsteno akadēmisko un zinātnisko darbību STEM virzienā. TSI piedāvā akadēmiskās un profesionālās izglītības programmas tādās jomās kā datorzinātnes, elektronika un telekomunikācijas, transports un loģistika, aviācijas transports un vadībzinātne, un nodrošina bakalaura, maģistra un doktora grāda studiju programmas. TSI sniedz plašu pētniecības un konsultāciju pakalpojumu klāstu saviem biznesa un sadarbības partneriem. TSI mērķis ir kļūt par vadošo privāto tehnisko augstskolu Baltijas jūras reģionā.

Rietumanglijas Universitāte ir moderna un dinamiska augstskola, kas atrodas Bristoles tuvumā, ar mūsdienīgi aprīkotām, starptautiska līmeņa studiju telpām un aprīkojumu. Augstskola ir plaši pazīstama ar savām saiknēm ar vadošajām starptautiskajām kompānijām, tādām kā Airbus, un ar savu pētījumu kvalitāti. Augstskolā studē vairāk kā 30 tūkstoši studentu, un tā piedāvā vairāk kā 600 programmu dažādos studiju virzienos. Tā ir viena no lielākajām un pazīstamākajām universitātēm Lielbritānijā. Universitātei tika piešķirts zelta TEF statuss jaunākajā valdības augstskolu reitingā, kurā tiek ņemtas vērā mācīšanas kvalitāte un studentu apmierinātība (Teaching Excellence and Student Outcomes Framework - TEF 2018).

Vairāk informācijas: www.tsi.lv