Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Citi raksti

Baltkrievu kultūras dienas Ventspilī "No Līgo līdz Kupalai"

© Publicitātes foto

Sestdien, 4. jūlijā, plkst. 16.00 Bērnu pilsētiņā notiks tradicionālie baltkrievu kultūras svētki “No Līgo līdz Kupalai”. Pasākuma programmā paredzētas jestras dziesmas, dejas, mūzika un vasarīgas svētku rotaļas.

Uz lustīgu pasākumu iedzīvotājus un pilsētas viesus aicina Ventspils kolektīvi - baltkrievu dziesmu ansamblis “Žuravinka”, krievu folkloras ansamblis “Zdravica”, Jeļenas Smirnovas deju grupa, kā arī baltkrievu mākslinieciskie kolektīvi no dažādām Latvijas vietām - Rīgas, Daugavpils, Jēkabpils, Dagdas, Līvāniem, Jelgavas, Liepājas, Preiļiem, kā arī Lietuvas pilsētas Visaginas pārstāvji.

Ventspils baltkrievu biedrība “Spadčina” ar pašvaldības finansiālu atbalstu jau kopš 2005. gada Ventspilī organizē baltkrievu kultūras dienas “No Līgo līdz Kupalai”. Katru gadu šie tautas daiļrades svētki notiek vairāku dienu garumā. Savu meistarību ventspilniekiem rāda labākie Latvijas amatierkolektīvi un profesionālie kolektīvi no Baltkrievijas. Šogad pulcēšanās un globālie ierobežojumi ieviesuši izmaiņas arī baltkrievu kultūras svētku programmā, taču galvenais, ka tie notiks!

Gan ikdienā, gan pasākuma laikā lūgums ņemt vērā spēkā esošos ierobežojums - ievērot 2 metru distanci, kā arī, ja ir saslimšanas simptomi, tad palikt mājās, lai pasargātu gan sevi, gan apkārtējos.

Pasākumu atbalsta Ventspils pilsētas dome.