Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Citi raksti

Elza Rozentāle. Koncerts vasaras un Daugavas vidū.

© Publicitātes foto

5.jūlijā, svētdienas pēcpusdienā plkst. 16, uz brīvdabas koncertu Daugavas muzejā aicina burvīgās balss īpašniece Elza Rozentāle un ģitārists Kaspars Vizulis. Abu mūziķu izpildītie skaņdarbi dažādās valodās aizvedīs skatītājus mazā, sen nebijušā ceļojumā. Tomēr, atceroties, ka Laimīgā Zeme vienmēr ir mājās, koncertā skanēs arī latviešiem labi pazīstamas melodijas un tautasdziesmas.

Elza Rozentāle ir māksliniece ar unikālu un spēcīgu vokālu, kurā samtainais tembrs mijas ar etno dziedājuma pamatīgumu un jaudu. Viņas repertuārā iekļautas gan džeza un soul mūzikas pērles, gan arī latvieši un citu tautu folkloras dziedājumi. Skatuves pieredzi Elza ieguvusi folkloras kopā “Kokle”. Pasaules mūzikas festivāla ietvaros piedalījusies projektā „Trīs Harmonijas Noslēpumi“ kopā ar Valtu Pūci, Intaru Busuli, Ilonu Haniņu, gruzīnu fusion-jazz grupu “The Shin” un moldāvu etnodžeza grupu “Trigon”, koncertējot Rīgā, Tbilisi un Kišiņevā. Ilggadēji piedalījusies režisora Viktora Runtuļa veidotajos cabaret koncertuzvedumos koncertzālē Palladium kopā ar tādiem māksliniekiem kā Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa un Dons. Plašāku popularitāti Elza Rozentāle ieguva piedaloties televīzijas šovā "Izklausies Redzēts", kur spilgti parādīja savas spējas mainīt balsi, pielāgojot to dažādiem mūzikas žanriem. Šobrīd dziedātāja darbojas etnodžeza grupā Bur Mani un elektrosvinga projektā Electric Elza.

Daugavas muzejā brīvdabas koncerti notiek jau daudzus gadus. Doles muižas parka skaisto un mierīgo noskaņu ir iemīļojuši gan apmeklētāji, gan arī paši mūziķi. Vasaras svētdienu pēcpusdienu koncertos jau ir spēlējuši tādi mūziķi kā Kārlis Kazāks, Goran Gora, Ieva Akurātere, grupa Sigma u.c.

Apmeklētājus aicinām ņemt līdzi sedziņas sēdēšanai, lai baudītu ne tikai koncertu, bet arī vasaru, kā arī atrastu sev piemērotāko un drošāko vietu. Muižas parks ir plašs, vieta ar distanci pietiks visiem!

Ieejas maksa koncertā ir 5 Eur (bērniem pirmsskolas vecumā ieeja bez maksas). Ieejas biļetes varēs iegādāties 5. jūlijā pirms koncerta pie muzeja ieejas.