Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Citi raksti

Mashina Vremeni (Машина Времени) 50 gadu jubilejas tūre!

© Publicitātes foto

Ceturdien - 24.10.2019 plkst. 20:00

Mums liekas, ka viņi ir bijuši vienmēr. Mēs vienkārši atceramies viņus tikpat cik atceramies sevi. Un patiešām tas ir brīnums. Vai Jūs zināt daudz mūzikas grupu, kas pastāv 50 gadu? Pie kam šis piecdesmitnieks ir godīgs - šis nav tas gadījums, kad mūziķi paspīdēja dažus gadus septiņdesmitajos un pēc tam daudzus gadus viens otru negrib pat pazīt, bet uz jubileju tomēr savācas…. Nē, grupai Mašina Vremeņi (Машина Времени) visi šie piecdesmit gadi pagājuši nepārtraukti koncertējot un ierakstu studijās... bez pārtraukumiem.

Šis ir arī mākslinieciskais piecdesmitnieks - šis nav tas gadījums, kad, ieraugot grupas nosaukumu uz afišas, cilvēki vaicā “ui, vai tad viņi vēl ir dzīvi? Vai tad viņi vēl uzstājas?” Uzkāpjot uz lielās skatuves, Mašina Vremeņi (Машина Времени) no tās nav kāpusi nost visu piecdesmit gadu garumā. Viņu koncertprogrammā dziesmas no 1976.gada ļoti labi “sadzīvo” ar dziesmām no 2016.gada un publika vienmēr silti uzņem gan vienas, gan otras.

Mašina Vremeņi (Машина Времени) tiešām ir grupa, nevis kāds grupas līderis ar “statistiem”. Viss trijnieks - Andrejs Makarevičs (Андрей Макаревич), Aleksandrs Kutikovs (Александр Кутиков) un Valerijs Jefremovs (Валерий Ефремов) ir kopā jau vairāk kā četrdesmit gadu. Kopā ar viņiem šodien uz skatuves kāpj Igors Homičs ģitāra (Игорь Хомич), Aleksandrs Levočkins taustiņi un bekvokāls (Александр Левочкин), un Aleksandrs Ditkovskis (Александр Дитковский) pūšamie, tamburīns, bekvokāls.

Ar Baltijas valstīm grupai ir īpašas attiecības. Pirmo reizi Mašina Vremeņi (Машина Времени) izbrauca ārpus Maskavas un tās apkārtnes 1976.gadā - uz festivālu Tallinā. No 80-to gadu sākuma līdz šodienai Baltijā koncerti notiek regulāri.

No skatuves skanēs visu laiku labākās dziesmas no 70-to gadu sākuma līdz pat šodienai. Uz tikšanos 24.oktobrī Arēnā Rīga!

Vairāk informācijas: http://www.facebook.com/RhapsodyProduction