Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Citi raksti

Iegūsti izdevīgākus kredīta atmaksas nosacījumus ar pārkreditāciju

© Publicitātes foto

Kredīta izdevīgumu var mērīt pēc dažādiem parametriem, kas ietver gan procentu likmi, gan atmaksas termiņu, gan citus nosacījumus, kas iekļauti kredītlīgumā. Tas līgums, kurš pirms kāda laika šķita gana izdevīgs, lai to noslēgtu, šodien var arī tāds vairs nešķist. Kredītņēmējiem ar šādu situāciju nav jāsamierinās, jo iespējams veikt pārkreditāciju un iegūt izdevīgākus šī brīža kredīta risinājumus.

Kas ir pārkreditācija

Pārkreditācija ļauj pārformēt vienu vai vairākus kredītus pie cita aizdevēja ar jauniem un izdevīgākiem aizdevuma nosacījumiem. Pārkreditācijas procesā klients iegūst vienu jaunu aizdevuma līgumu, kurā iespējams vienoties par sev izdevīgiem nosacījumiem, kas atbilst šī brīža maksātspējai.

Pārkreditācija izdevīga var būt gan fiziskām, gan juridiskām personām. Pārkreditēt var gan ātros kredītus, gan līzingus, gan hipotekāros kredītus. Pārkreditētājs veiks esošo kredītsaistību nomaksu, bet izmaksāto summu noformēs kā jaunu aizdevumu ar izdevīgākiem kredītnosacījumiem.

Nauda parasti uzreiz tiek novirzīta klienta kredītsaistību nosegšanai, to klients nesaņem savā kontā. Ja klienta maksātspēja tam atbilst, tad pārkreditācijas procesā var vienoties arī par papildu naudas summu, ko klients gan saņem savā bankas kontā un var izmanto sev aktuāliem mērķiem.

Kā veikt pārkreditāciju savām kredītsaistībām

Lai veiktu pārkreditāciju, kas patiešām būs izdevīga un sniegs vēlamos ieguvumus, nepieciešams izvēlēties savām vajadzībām piemērotu piedāvājumu un uzticamu pārkreditētāju.

Kreditēšanas tirgus ir plašs, tāpēc var rasties apjukums, kuru pakalpojumu izmantot. Sākumā nepieciešams veltīt laiku, lai izpētītu piedāvājumus, iepazītos ar citu klientu atsauksmēm, kā arī reāli salīdzinātu piedāvājumus, ko var izdarīt dažādās kredītu salīdzināšanas mājaslapās.

Jārēķinās, ka pārkreditācija lielām naudas summām būs iespējama tikai pret nekustamā īpašuma ķīlu. Vieni no izdevīgākajiem piedāvājumiem šajā sektorā ir aizdevējam “Latvijas Hipotēka”, kas ir specializējies aizdevumos pret nekustamā īpašuma ķīlu visā Latvijā, kā arī veic pārkreditāciju. Aizdevējs katram klientam piemeklē individuālus risinājumus, kā arī piedāvā vienas no zemākajām procentu likmēm. Vairāk par pārkreditāciju tieši pie šī aizdevēja varat uzzināt: https://latvijashipoteka.lv/kredits-pret-nekustamo-ipasumu/parkreditacija/.

Pārkreditācijas process sākas ar to, ka klientam jāiesniedz pieteikums potenciālajam aizdevējam, pievienojot visus nepieciešamos dokumentus gan par aizdevumiem, kuriem jāveic pārkreditācija, gan par savu maksātspēju. Pēc tam aizdevējs izvērtē iespēju veikt pārkreditāciju, var arī lūgt kādu papildu informāciju, dokumentus.

Ja pieņemts pozitīvs lēmums, tālāk pārkreditācija jau norit samērā ātri, jo par visu parūpējas aizdevējs. Pēc visa šī procesa klientam ir jauns aizdevuma līguma, saskaņā ar kuru turpmāk jāveic ikmēneša kredītmaksājumi.

Ieguvumi, ko sniegs pārkreditācija

Iemesli, kāpēc veikt pārkreditāciju, var būt dažādi, tas atkarīgs no katra klienta kredītsituācijas, maksātspējas un budžeta stabilitātes. Tomēr pārkreditācija ir saistoša ne tikai tad, kad ir grūtības tikt galā ar kredītiem, bet arī tāpēc, ka tas ir gudrs lēmums, kas ļauj netērēt savu naudu un laiku tur, kur tas nav izdevīgi.

Ieguvumi no pārkreditācijas procesa ir vairāki. Tāpēc ir iemesls izvērtēt, vai arī jums šāds solis būtu izdevīgs ne tikai šodien, bet arī ilgtermiņā, plānojot savu finanšu plūsmu.

  • Iespēja samazināt kopējo atmaksājamo summu. Noformējot jaunu līgumu ar zemāku procentu likmi, iespējams samazināt kredītsaistību kopējo apjomu. Ja pārkreditācija notiek lielāka apjoma kredītiem vai tādiem, kuriem ir augsta procentu likme, tad ietaupījums var būt patiešām ievērojams.
  • Izdevīgāks maksājumu grafiks. Slēdzot pārkreditācijas līgumu, iespējams vienoties ar aizdevēju par tādu kredīta atmaksas grafiku, kas jums ir aktuāls šobrīd, kas atbilst maksātspējai. Protams, pārkreditētājam var būt savas vēlmes, bet parasti iespējams rast abpusēji izdevīgu kompromisu.
  • Viens līgums un maksājums visām kredītsaistībām. Ja pārkreditācija tiek veikta vairākiem kredītlīgumiem reizē, tad galu galā tas viss pārvēršas vienā jaunā aizdevuma līgumā, bet iepriekšējie līgumi vairs nav aktuāli. Tas var pamatīgi atvieglot ikdienu un maksājumu plānošanu.
  • Atbrīvošanās no nevēlama kredītlīguma. Nereti kredītņēmēji piedzīvo situācijas, kad nonāk domstarpībās ar aizdevējiem, nav iespējams vienoties par kādām izmaiņām, klients nesaņem cerēto pretimnākšanu, ja mainījusies finansiālā situācija. Ja turpmāka sadarbība ar esošo aizdevēju vairs nešķiet iespējama, tad pārkreditācija ir veids, kā situāciju saprātīgi risināt.
  • Savas kredītvēstures un finansiālās stabilitātes uzlabošana. Viens maksājums, kurš netiek kavēts, kredītvēsturei vienmēr liks izskatīties labāk. Turpretī vairāki kredītlīgumi, ātrie kredīti, kavēti maksājumi - tas tikai bojā kredītvēsturi, kā arī apdraud budžeta stabilitāti. Kredītvēstures uzlabošana ir ikviena patērētāja interesēs, jo nevar zināt, kurā brīdī tas spēlēs būtisku lomu un ietekmēs nākotnes plānus.

Promo raksts