Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Citi raksti

Salienā pērn pārdots līdz šim lielākais objektu skaits

© Publicitātes foto

Viens no Latvijā lielākajiem nekustamo īpašumu projektiem Saliena 2018. gadu vērtē kā ļoti veiksmīgu gan pārdoto mājokļu, gan jaunu projektu attīstīšanas jomā. Pērn Salienā par 20% pieaudzis jaunu iedzīvotāju skaits, pateicoties pareizi izvēlētiem produktiem vietējam tirgum.

Michael Makarov (Michael Makarov), Saliena Group valdes priekšsēdētājs: „Tirgū turpina augt pieprasījums pēc jauniem objektiem, kas skaidrojams ar to, ka vietējie iedzīvotāji jūtas drošāki par savu nākotni un tāpēc labprāt investē līdzekļus savas dzīves līmeņa uzlabošanā. Motivējošs faktors interesei par jauniem objektiem ir abas ALTUM atbalsta programmas jaunajām ģimenēm un jaunajiem speciālistiem, ko pircēji aktīvi izmantoto un kas palielina pieprasījumu. Nozīmīgs faktors pircēju labvēlīgajam noskaņojumam ir tas, ka bankas turpina aktīvi kreditēt iedzīvotājus."

Pērn Salienā attīstīti vairāki jauni projekti un turpināts darbs pie jau iepriekšējos gados iesāktajiem. Veiksmīgi noslēgusies projekta "Saliena Golf Apartments" attīstīšana un pārdoti pēdējie dzīvokļi mazstāvu dzīvokļu segmentā. Liela uzmanība pievērsta ne tikai arhitektoniskajiem risinājumiem, bet arī ēku energoefektivitātei un jaunākajām celtniecības metodēm, lai panāktu ievērojamu apkures izdevumu ietaupījumu, kā arī saudzētu apkārtējo vidi.

Tāpat tiek tuprināts attīstīt jauno “Saliena Park Apartments” mazstāvu dzīvokļu projektu un no četrām pirmā posmā paredzētajām mājām divās dzīvokļi jau ir gandrīz izpārdoti, bet trešajā ir uzsākta dzīvokļu rezervācija un pārdošana.

Pagājušajā gadā Saliena attīstīja jaunu konceptu - attīstīt pircējiem jau gatavus zemes gabalus ar pilsētas komunikācijām un attīstītu infrastruktūru privātmāju būvniecībai. Šis izrādījās ļoti veiksmīgs un pieprasīts nekustamo īpašumu koncepts.

Šogad attīstītājs turpina attīstīt Salienu, atbilstoši jau no pirmssākumiem mērķtiecīgi attīstītam konceptam par ģimenēm ideālu vidi. Sākoties jaunajam gadam, Saliena iepazīstināja ar jaunu projektu - "Salienas EKO Mājas" ar dabai draudzīgām Salienas moduļu mājām. Mūsdienīgās, viegli pielāgojamās privātmājas ir pieejamas par dzīvokļu cenu. Turklāt to izgatavošana un uzstādīšana notiek 6 mēnešos no pasūtīšanas brīža. Šajā projektā izmantoti māju moduļi no vietējā ražotāja “Ostby SIA”, kam ir daudzu gadu pieredze Skandināvijas tirgū.

Salienas attīstībā nozīmīgs faktors ir citi ar izglītību, sportu un atpūtu saistīti projekti. Pērn rudenī nozīmīgs notikums Salienā bija arī vērienīgākā golfa projekta atklāšana. 75 ha plašais Jūrmalas Golfa laukums pēc rekonstrukcijas kļuvis par Latvijā lielāko un reģionā izcilāko golfa kompleksu. Golfa kompleksa rekonstrukcijā piedalījās pasaules līmeņa golfa laukumu arhitekts Džeks Niklauss (Jack Nicklaus). Tas nodrošinās golfam raksturīgo infrastruktūru un atpūtas iespējas, 18 un 9 bedrīšu golfa laukumus, kluba māju, restorānu un viesnīcu.

Saliena ir ideāla vide arī bērnu izglītībai - tajā ir izveidotas trīs privātas starptautiskās skolas. Latvijas Starptautiskā skola (International School of Latvia) uzsāka jauno skolas gadu ar mācībām jaunā korpusā. King's College ir uzsākusi projektēšanu pie augstākajiem standartiem atbilstoša peldbaseina izveides, lai nodrošinātu skolēniem peldēšanas stundas un no mācībām brīvajā laikā attīstītu arī citiem interesentiem peldēšanas pulciņus un atpūtas iespējas. Arī vēl nesen atklātā starptautiskā skola Exupéry International School uzsākusi paplašināšanos un projektē otro kārtu - piebūvi un tiks izmantota bērnu diennakts uzturēšanās vajadzībām. Salienu par dzīvesvietu izvēlas daudzas ārvalstu ģimenes tieši starptautiskās izglītības dēļ. Tās ir ģimenes, kas strādā diplomatiskajā dienestā vai arī ir starptautisku uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, kas darba dēļ pārceļas uz dzīvi Latvijā. Šiem cilvēkiem ir svarīgi, lai viņu bērni varētu iegūt izglītību viņu standartiem un tradīcijām atbilstošā vidē.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena jau dzīvo 315 ģimenes no 11 dažādām valstīm, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra. Pateicoties trim starptautiskajām skolām ar mācībām angļu valodā, Saliena kļuvusi par starptautiskās izglītības centru Latvijā. Iedzīvotāju atpūtai teritorijā izveidoti trīs parki 14 ha platībā. Tuvumā atrodas Babītes vidusskola, kurā ir sporta komplekss ar baseiniem, bērnu dārzi, ledus halle, futbola laukums un ezers. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena SIA.